21 Apr. 2017 13:08

Atac pe Champs Elysees | Marine Le Pen cere restabilirea controalelor la frontiera Franței

Distribuie

În urma atacului terorist de pe Champs Elysees, candidata extremei dreapta la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, a cerut restabilirea controalelor la frontiere. Totodată, ea a afirmat că Parisul ar trebui să-i expulzeze pe străinii care se află în atenția serviciilor de informații, relatează Reuters.


SUMAR: 


Marine Le Pen, care are o platformă de campanie dură anti-UE și anti-imigrație, a cerut guvernului socialist francez să aplice imediat aceste măsuri care sunt incluse în campania sa, respectiv restabilirea controalelor la frontieră.

Le Pen a declarat de asemenea vineri de dimineață, la postul RFI, că se temea că ar putea exista tentative de atacuri teroriste până duminică, ținând cont de faptul că “se știe că Statul Islamic a trimis cel puțin un terorist” pentru a comite alte atentate și că nu se știe unde se află acesta.

Un polițist a fost ucis și alți doi răniți joi seară pe bulevardul Champs Elysées din Paris de un atacator înarmat, care a fost la rândul său împușcat mortal de forțele de securitate. Autorul atacului este un cetățean francez, care se afla în atenția autorităților fiind suspect că ar fi un islamist radicalizat. Atacul a avut loc cu doar trei zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța.

ANALIZĂ | Franța, sub amenințarea teroristă. Atentat pe Champs Elysees, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale

Comentarii
← Inchide