MENIU CAUTĂ
21 Noi. 2017 13:36

Atac sinucigaș într-o moschee din Nigeria. Cel puțin 50 de persoane au murit

Distribuie

Atac sinucigaș într-o moschee din Nigeria. Cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața, marți dimineața în orașul Mubi din nord-estul țării. Atentatul este cel mai grav care lovește Nigeria în acest an, scrie Reuters.

Abubakar Othman, un purtător de cuvânt al poliției din statul Adamawa, a declarat că numărul deceselor cauzate de atacul din orașul Mubi este de 50 de persoane, dar „ar putea crește deoarece mulți dintre răniți sunt în stare deosebit de gravă'.

Mubi se află în statul Adamawa, o regiune care a fost ocupată de militanții Boko Haram din 2014 până în 2015 când au fost alungați de trupele guvernamentale.

Atacul de marți este cea mai mare pierdere de vieți omenești de anul acesta din Nigeria. Ultimul atentat de o asemenea anvergură s-a produs anul trecut în luna decembrie când doi atentatori sinucigași au ucis 56 de persoane.

Boko Haram a condus o mișcare de insurgență în nord-estul Nigeriei în încercarea de a crea un stat islamic în regiune. Din 2009 până în prezent au ucis peste 20.000 de persoane și au obligat aproximativ 2 milioane de oameni să-și părăsească casele.

În luna august, un alt atentat terorist a avut loc în Nigeria. 27 de persoane au murit și alte 83 au fost rănite, după ce o femeie, care avea asupra sa materiale explozibile, s-a aruncat în aer.


Citește și: În loc de babysitter, o româncă a ajuns prostituată în Germania. Traficul de persoane naște, de cele mai multe ori, povești dramatice


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Mărturii copleșitoare împotriva falsului medic de la Spitalul Ilfov
Comentarii