UPDATE, 11.34: Potrivit unor martori care au asistat la atacul ursului, fata de 14 ani se ducea la şcoală, împreună cu surorile ei – o soră geamănă şi una mai mică, în vârstă de 7 ani. Animalul, care venise la tomberoanele de gunoi de lângă bloc, le-a ieșit în faţă copilelor şi a atacat-o pe una dintr ele şi pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în zonă.

atac urs2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Bărbatul rănit a fugit printre blocuri şi s-a dus singur la spital, în timp ce fata a fost salvată din ghearele animalului de alţi bărbaţi, care nu au fost răniţi.

„Fetele se duceau la școală și de undeva din tufe a sărit ursul direct pe ele. Erau trei fete: două gemene și una mai mică. A prins-o pe una din gemene și a trântit-o la scară. La un moment dat, un om care își repara ceva la mașină și avea un băț în mână a sărit. Eu strigam la bărbatu-meu să iasă că e un urs pe fată. A lăsat fata și a fugit mai departe și a sărit la un alt om.  Nu am mai văzut bine, dar auzeam cum omul strigă. Bărbatu-meu a fugit cu niște bidoane  să facă gălăgie pentru că a zis că nu ai voie să ieși cu pușca. Ursul a lăsat omul și a fugit, a decalrat o localnică pentru fagarasultau.ro.

Aceeași sursă a precizat că fetița este rănită la picior și că ursul i-a luat pielea de pe picior și i-a rupt hainele, iar pe bărbat l-a zgâriat.

Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE
Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, la Parchetul General. Iliescu ar putea fi audiat acasă. UPDATE

„Îl auzeam pe urs cum face. Să-i  împuște. Ce să faci tu, ca femeie, dacă ieși afară. Copiii se duc la școală, săptămâna viitoare se schimbă ora. Ce siguranță le oferi tu? Ne omoară copiii ca să apere ursul? Ursul cui? Copiii mei s-au speriat în casă de frică. Ai voie să-l împuști. Bărbatul meu e vânător și când am văzut ursul pe fată asta i-am spus: ia pușca și împușcă-l și mi-a zis că nu are voie. Cu pușca în casă, a iesit afară cu două bidoane la ditamai ursul? Să mă omoare el pe mine“, a mai declarat femeia.

De asemenea, tatăl fetei rănite a declarat, pentru aceeaşi sursă, că fetele lui l-au sunat la scurt timp după ce au plecat de acasă, spre şcoală, speriate, spunând că au fost atacate de un urs.

::placeholdeR–>

Atât fata, cât şi bărbatul rănit, au rămas internaţi la Spitalul Municipal Făgăraş.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, incidentul s-a petrecut la ora 7:35. Ambele victime sunt conştiente.