Mergi direct la conținut »
UPDATE: Adolescentă de 14 ani și un bărbat, atacați de urs într-un cartier din Făgăraș. Declarații ale unor martori la atac | VIDEO Galerie foto
3imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Adolescentă de 14 ani și un bărbat, atacați de urs într-un cartier din Făgăraș. Declarații ale unor martori la atac | VIDEO

UPDATE: Adolescentă de 14 ani și un bărbat, atacați de urs într-un cartier din Făgăraș. Declarații ale unor martori la atac | VIDEO

Clipe de groază pentru doi oameni care au fost atacați de urs în Făgăraș. O fată, în vârstă de 14 ani și un bărbat, în vârstă de 39 de ani, au fost răniți de sălbăticiunea care și-a făcut apariția, luni dimineață, în apropierea unui bloc strada Câmpului din municipiul Făgăraş.

De Mihaela Grădinaru,


UPDATE, 11.34: Potrivit unor martori care au asistat la atacul ursului, fata de 14 ani se ducea la şcoală, împreună cu surorile ei – o soră geamănă şi una mai mică, în vârstă de 7 ani. Animalul, care venise la tomberoanele de gunoi de lângă bloc, le-a ieșit în faţă copilelor şi a atacat-o pe una dintr ele şi pe un bărbat în vârstă de 39 de ani, care se afla în zonă.

Bărbatul rănit a fugit printre blocuri şi s-a dus singur la spital, în timp ce fata a fost salvată din ghearele animalului de alţi bărbaţi, care nu au fost răniţi.

„Fetele se duceau la școală și de undeva din tufe a sărit ursul direct pe ele. Erau trei fete: două gemene și una mai mică. A prins-o pe una din gemene și a trântit-o la scară. La un moment dat, un om care își repara ceva la mașină și avea un băț în mână a sărit. Eu strigam la bărbatu-meu să iasă că e un urs pe fată. A lăsat fata și a fugit mai departe și a sărit la un alt om.  Nu am mai văzut bine, dar auzeam cum omul strigă. Bărbatu-meu a fugit cu niște bidoane  să facă gălăgie pentru că a zis că nu ai voie să ieși cu pușca. Ursul a lăsat omul și a fugit, a decalrat o localnică pentru fagarasultau.ro.

Aceeași sursă a precizat că fetița este rănită la picior și că ursul i-a luat pielea de pe picior și i-a rupt hainele, iar pe bărbat l-a zgâriat.

„Îl auzeam pe urs cum face. Să-i  împuște. Ce să faci tu, ca femeie, dacă ieși afară. Copiii se duc la școală, săptămâna viitoare se schimbă ora. Ce siguranță le oferi tu? Ne omoară copiii ca să apere ursul? Ursul cui? Copiii mei s-au speriat în casă de frică. Ai voie să-l împuști. Bărbatul meu e vânător și când am văzut ursul pe fată asta i-am spus: ia pușca și împușcă-l și mi-a zis că nu are voie. Cu pușca în casă, a iesit afară cu două bidoane la ditamai ursul? Să mă omoare el pe mine“, a mai declarat femeia.

De asemenea, tatăl fetei rănite a declarat, pentru aceeaşi sursă, că fetele lui l-au sunat la scurt timp după ce au plecat de acasă, spre şcoală, speriate, spunând că au fost atacate de un urs.

„Copiii au plecat la școală în jur de 7.30 dimineața și după puțin timp m-au sunat că au fost atacate de urs. Speriați ne-am dus, au venit salvările, SMURD-ul. Fetița era jos în fața unei scări de bloc, rănită la un picior, celelalte două speriate. Acum, este la spital, așteptăm să vedem ce spun doctorii. Ăsta-i Făgărașul și țara noastră. Avem încredere să ne trimitem copiii la școală și să-i atace ursul“, a spus tatăl fetei atacate de urs, Lazăr Ciprian.

Atât fata, cât şi bărbatul rănit, au rămas internaţi la Spitalul Municipal Făgăraş.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, incidentul s-a petrecut la ora 7:35. Ambele victime sunt conştiente.

„Bărbatul a suferit zgârieturi pe corp. Până la sosirea echipajelor la faţa locului, bărbatul s-a deplasat singur la spital“, a declarat cpt. Ciprian Sfreja.

Vezi aici imagini cu ursul care îi atacă pe cei doi oameni.

Adolescenta, în vârstă de 14 ani, a suferit o plagă muşcată la nivelul şoldului stâng şi zgârieturi la umăr. Din primele informații, bărbatul ar fi lăsat-o singură, după ce au fost atacați de urs. Fata a fost transportată la spital de un echipaj al ambulanței.

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„
Recomandări

Gorjeanul infectat de coronavirus contrazice autoritățile: „Toată lumea spune numai prostii„

 

Tot mai des, urșii coboară din pădure, printre oameni, în căutare de hrană. Potrivit pădurarilor, animalele sălbatice sunt considerate periculoase și pot ataca oricând, mai ales dacă sunt înfometate. În ianuarie 2009, un jandarm a fost ucis de un urs înfometat, într-o pădure din Comandău, județul Covasna. Nicolae Sergiu Muntean, în vârstă de 30 de ani, era căsătorit și era tatăl unei fetițe.

Sursa FOTO – fagarasultau.ro


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Nico face mărturisiri șoc despre Ștefan Bănică. ”Îl iubesc foarte mult”


 

Close
Închide
  Close