De Monica Stan,

Antrenament de zile mari, ieri, la poligonul din Baneasa. Echipe din trupele de elita ale Jandarmeriei, ale Serviciului de Protectie si Paza si ale Serviciului Roman de Informatii au facut o repetitie generala inainte de inceperea summitului NATO.


Marea adunare de la Bucuresti, din perioada 2-4 aprilie, la care vor lua parte toti mai-marii NATO, a dat alarma pentru mobilizarea generala. Cu cagulele pe fata ori camuflati, lunetistii de la jandarmi, SPP si SRI s-au razboit cu teroristii pe care i-au ‘sece-rat’ de la sute de metri cu lunetele, nimerindu-i fix in frunte. Lunetistii au fost secondati de nelipsitii observatori, oamenii din spatele tragatorilor. Folosindu-se de dispozitive speciale, acestia ii ajuta pe lunetisti sa loveasca tinta cu precizie.


Cele patru echipe de lunetisti-observatori prezente la exercitiul demonstrativ au ochit adversarul, in fapt mai multe tinte pe care erau lipite fotografii ale unor oameni, direct in cap.

Apoi, pirotehnistii din politie si cei de la SRI au dezamorsat bombe pe care le-au cautat cu ajutorul unor caini special antrenati.


Pirotehnistii din cadrul IGPR, insotiti de caini, au simulat gasirea unui dispozitiv exploziv amplasat intr-un cos de gunoi. Cainele politist Ron in varsta de 5 ani a ‘mirosit’ imediat presupusa bomba, pericolul fiind eliminat imediat. De altfel, in perioada summitului, pe traseul de baza nu va exista nici un cos de gunoi.


3.815 angajati ai „Internelor” vor fi detasati din provincie la Bucuresti

Pe perioada summitului din 2-4 aprilie vor fi detasati in Bucuresti 3.815 angajati de la ‘Interne’, care ii vor ajuta pe cei 19.185 de colegi din Capitala, deja angrenati in acest mare eveniment politico-militar. Este vorba de 900 de politisti, 2.800 de jandarmi, 100 de pompieri si 15 politisti de frontiera adusi din toata tara. Ei vor fi cazati in baze ale ‘Internelor’.


Un robot „destept”, mascota SRI-ului 


Politisti din cadrul Serviciului Pirotehnic al IGPR au inceput, pe 3 martie, sigilarea tuturor canalelor, panourilor publicitare si a cutiilor de inalta tensiune de pe traseele de baza pe care se vor deplasa coloanele oficiale in perioada summitului si arterele adiacente acestora. Ieri, dupa ce au verificat cu oglinzile speciale fiecare canal de pe bulevardul Poligrafiei, ei au sigilat capacele.


Apoi, un robot telecomandat, despre care spun ca e mascota SRI-ului, a ridicat un ‘pachet suspect’ dintr-o masina si l-a pus intr-o celula ermetizata care transporta coletul intr-un loc unde poate fi distrus. In cazul in care in pachetul suspect e o bomba si explodeaza in celula ermetizata, nu se poate intampla absolut nimic.


 

Anamaria Prodan a renunțat la 30.000€ pe sezon! Ce vedetă a înlocuit-o la ProTV
GSP.RO

Anamaria Prodan a renunțat la 30.000€ pe sezon! Ce vedetă a înlocuit-o la ProTV

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior
HOROSCOP

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior