MENIU CAUTĂ
, de Răzvan Mihalașcu

Atenționare de călătorie pentru Irlanda, emisă de MAE. Sunt anunțate coduri de vânt puternic

Distribuie

Românii care tranzitează sau vor să călătorească în Irlanda e bine să știe că meteorologii irlandezi au emis o prognoză de vânt puternic. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis, din acest motiv, o atenționare de călătorie. 

Vântul va atinge viteze medii de 65-80 km/h, cu rafale severe de 110-130 km/h în regiunile Clare, Cork, Kerry şi Limerick. În restul Irlandei, rafalele vor atinge viteze medii de 50-65 km/h, cu intensificări pe alocuri de 90-110 km/h.

Codurile emise sunt în vigoare pentru perioada 26 aprilie, ora 16:00 – 27 aprilie, ora 9:00, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Mai multe informaţii pot fi regăsite pe site-ul Serviciului de Meteorologie irlandez.

MAE arată că, până în prezent, aeroportul Dublin nu a emis avertizări cu privire la posibile perturbări ale zborurilor. Cetăţenii români care călătoresc înspre sau dinspre Irlanda pot verifica actualizările postate pe site-ul aeroportului.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Dublin: +35316681150; +35316674318; +35316674325, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Irlanda: +353864684351.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://dublin.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Citește și:

VIDEO / Paște la Jurilovca. Când rămân singure pe lume, bătrânele se retrag în căsuțele din curtea bisericii. Schitul babicilor, locul unde opt femei se roagă pentru noi


 

Comentarii