De Dragoș Tănase,

Astfel, pe fondul acestora, se pot produce incendii de vegetaţie. De asemenea, autorităţile muntenegrene atrag atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (grătare în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) şi de a respecta semnele de „Acces interzis” pe durata perioadei de risc maxim de producere a incendiilor, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform sursei citate, în situaţii de urgenţă se pot apela numerele de telefon: +382 122 (Poliţie), +382 123 (Pompieri), + 382 124 (Ambulanţă), precum şi numărul unic de urgenţă – 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +382 20 618 041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Podgoriţa: +00 382 69 871 760.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.podgorica.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Recent, MAE a emis o atenţionare de călătorie și pentru Serbia, unde e cod roșu de caniculă. Totodată, se menține riscul de incendii de vegetaţie în Grecia și Croația.

FOTO: Arhivă


Citește și:
Avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia. Risc ridicat de incendii de pădure


Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»
GSP.RO

Ce faceau in castel Ilie Năstase si Albert de Monaco. Prințul mereu ii spunea: «Dacă află tata, ne omoară pe amândoi!»

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală