Astfel, pe fondul acestora, se pot produce incendii de vegetaţie. De asemenea, autorităţile muntenegrene atrag atenţia tuturor cetăţenilor de a evita activităţile în urma cărora s-ar putea produce incendii (grătare în pădure sau în apropierea vegetaţiei uscate, aruncarea ţigărilor aprinse sau a sticlelor etc.) şi de a respecta semnele de „Acces interzis” pe durata perioadei de risc maxim de producere a incendiilor, se arată într-un comunicat al MAE.
Conform sursei citate, în situaţii de urgenţă se pot apela numerele de telefon: +382 122 (Poliţie), +382 123 (Pompieri), + 382 124 (Ambulanţă), precum şi numărul unic de urgenţă – 112.
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +382 20 618 041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Podgoriţa: +00 382 69 871 760.
MAE recomandă consultarea paginilor de internet www.podgorica.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
FOTO: Arhivă
Citește și:
Avertizare pentru românii care călătoresc în Grecia. Risc ridicat de incendii de pădure