MENIU CAUTĂ
16 Ian. 2013 17:20 , de Mihaela Barbu

Au blocat 10.000 de oameni pentru că leafa a întârziat o zi

Distribuie

În total, 137 de trenuri au avut întârzieri de mai multe ore, astfel încât pasagerii aflaţi pe traseu au avut parte de călătorii mult mai lungi decât era prevăzut, iar alţii au îngheţat în staţii. Gheorghe Frăţică, liderul Federaţiei Mişcare Comercial, a declarat ieri că protestul a fost numai în zona celor care conduc circulaţia trenurilor, nişte oameni... “foarte responsabili”. “I-am explicat domnului ministru (n.r. - al transporturilor) că, pe lângă salarii, există şi alte nemulţumiri, cu furturile, pe care ne-a promis că le va rezolva, în special la componentele de cale ferată”, a încercat acesta să justifice nemulţumirile ceferiştilor.

Protestele s-ar putea relua

Secretarul general al federaţiei, Viorel Istrate, a anunţat că este foarte posibil' ca protestele să fie reluate în cazul în care azi nu intră banii. În prezent, salariile medii brute ale angajaţilor CFR se ridică la aproximativ 2.200 lei, iar cele nete, la sub 1.500 lei.

Au aşteptat în tren şi şapte ore!

Grămadă Ion: Am stat şapte ore în tren! Am plecat dimineaţă la cinci şi ceva şi am ajuns abia acum! (n.r. – 12.30) Aveam programare la medic… Acum, să văd când mai poate să mă primească'.
Cameron Lund: Eu sunt din Statele Unite şi în ultimul timp am călătorit mult cu trenul în România. Deseori ajung cu întârziere la destinaţie, dar ca azi nu am păţit niciodată: am stat trei ore la Chiajna!'

Comentarii