De Daniel Măgureanu,

Cheltuiesc 1.200 de lei lunar

“Câinii se amestecau printre copii şi se jucau cu ei, dar părinţii se temeau, aşa că ne-am gândit să facem ceva. Am luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, iar aceştia ne-au pus la dispoziţie două terenuri pentru câini”, ne-a declarat Maria Vasilescu (55 de ani). Primul spaţiu a fost amenajat de primărie, dar cel de-al doilea a fost făcut cu bani împrumutaţi de la o instituţie financiară.
“Mâncarea câinilor ne costă 1.200 de lei pe lună. Pentru a ridica al doilea adăpost, am luat un credit. Unii ne spun că suntem nebune, dar nu-i băgăm în seamă. Ne vom iubi şi ne vom hrăni câinii cât vom trăi”, a completat şi Valerica Timofte (58 de ani).

«Voi avea grijă de Lessy»

Ana-Maria Lăstun, o puştoaică de 12 ani din Capitală, n-a stat cu mâinile în sân şi a făcut ceva pentru a salva câinii comunitari. Imediat după ce a aflat că parlamentarii au dat undă verde eutanasierii maidanezilor, ea a adoptat o căţeluşă. “Am luat-o acasă, am botezat-o Lessy şi promit că voi avea grijă de ea”, ne-a mărturisit Ana-Maria.
 


 

S-a votat legea «comunitarilor»

Animalele fără stăpân pot fi eutanasiate

După luni de tergiversări, deputaţii au adoptat ieri legea care dă posibilitatea administraţiilor locale de a eutanasia câinii fără stăpân.

Legea prevede că maidanezii pot fi strânşi de pe străzi şi duşi în adăposturi, sterilizaţi şi adoptaţi. Mai departe, primăriile vor hotărî, numai după consultarea populaţiei, dacă patrupedele vor putea fi eutanasiate dacă nu îşi găsesc stăpân. “România se alătură ţărilor civilizate, unde pe străzi nu trăiesc câini. Totodată, acum li se dă posibilitatea reală celor care clamează iubirea pentru maidanezi să-i ia şi să le ofere un trai civilizat. Odată adoptată această lege, vă asigur că vor fi mult mai puţine victime ale comunitarilor, întrucât, dacă autorităţile locale îşi vor face conştiincios treaba, maidanezii vor dispărea în scurt timp de pe străzi”, ne-a declarat deputatul PDL Ştefan Pirpiliu, unul dintre iniţiatorii actului normativ. După votarea legii, iubitorii de maidanezi veniţi în Parlament i-au acuzat pe aleşi că sunt criminali. Ei au cerut ca, după sterilizare, maidanezii să se întoarcă pe străzi. Potrivit mai multor organizaţii, în România trăiesc circa două milioane de câini fără stăpân.

Intră acum pe shop.libertatea.ro și cumpără, la un preț excepțional, cărțile colecției «Descoperă cu Disney»!

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare