Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Lanț uman la Eforie Nord, pentru salvarea a două surori de la înec. Declarațiile salvamarului care a intervenit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO/ Lanț uman la Eforie Nord, pentru salvarea a două surori de la înec. Declarațiile salvamarului care a intervenit

VIDEO/ Lanț uman la Eforie Nord, pentru salvarea a două surori de la înec. Declarațiile salvamarului care a intervenit

Gest impresionant. Mai mulți oamnei au format un lanț uman la Eforie Nord, pentru a salva două tinere, surori, de la înec. 

Două tinere au fost în pericol să-și piardă viața după ce s-au aventurat în marea agitată, în stațiunea Eforie Nord. Au fost salvate de un gest rar întâlnit făcut de turiștii care se aflau în acele momente pe plajă. Oamenii au format un lanț uman pentru a le putea scoate pe cele două surori din mare. La scurt timp, a intervenit și salvamarul, care le-a scos pe fete din apă. Una din ele a fost transportată la spital, iar cealaltă nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Imaginile au fost filmate de o persoană aflată pe plajă și s-au viralizat pe rețeaua de socializare. Pe pagina Eforie Online, unde a fost publicat clipul, este lansat și un apel în care oamenii sunt îndemnați să respecte salvamarii și însemnele arborate.

„Eram în patrulă. Am auzit lumea că strigă și ne-am îndreptat către persoanele care erau în situație de înec. Între timp, niște turiști cu spirit civic au format un lanț uman în apă, pentru a ajunge la persoanele aflate în pericol. Cu ajutorul lor am reușit să scoatem persoanele la mal. O fată a fost scoasă în stare gravă, inconștientă. A fost adusă la mal cu ajutorul unei doamne de pe ambulanță, turistă, și am masat-o ușor până am readus-o la starea de conștiență. A doua persoană era mai mult în stare de șoc. Tatăl la fel”, a declarat Mihai Tufă, unul din salvamarii care au intervenit pe care a le scoate pe cele două fete din apă.

Lanț uman la Eforie Nord. Iată și alte gesturi similare

Un gest similar a avut loc în urmă cu o lună pe o plajă din Florida. Zeci de oameni au format un lanț uman pentru a salva o familie de la înec.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

Salvamarii atrag în continuare atenția că vremea nu este prietenoasă și recomandă oamenilor să stea departe de apă. La Mamaia a fost arborat steagul galben, iar în sudul litoralului, pe cel roșu.

De la începutul sezonului, 21 de persoane și-au pierdut viața înecate. Cea mai periculoasă plajă este cea de la Eforie, unde au fost nu mai puțin de 94 de intervenții ale salvamarilor.

La Năvodari, 283 de intervenții au fost de la începutul anului, fără a exista decese. La Costinești, anul acesta, au fost 160 de intervenții de succes pe plaja din stațiune, scrie replicaonline.ro.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Imagini în premieră cu Abdullah Ataș, turcul care l-a ucis pe polițistul Gheorghe Ionescu. La pușcărie, muncește la ”brățări”, citește și se roagă

Close
Închide
  Close