Mergi direct la conținut »
Au fost formulate primele acuzații în ancheta Trump-Rusia
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Au fost formulate primele acuzații în ancheta Trump-Rusia

Au fost formulate primele acuzații au în cadrul anchetei conduse de procurorul special Robert Mueller privind presupusa intervenție a Rusiei în alegerile din 2016, scrie CNN.

Nu se știe încă despre ce acuzații este vorba și cine este vizat, dar sursele citate de presa americană spun că este posibil ca primele persoane să fie luate în custodie în cursul zilei de luni.

Agențiile americane de informații au declarat la începutul acestui an că guvernul rus a căutat să-l ajute pe Donald Trump să câștige alegerile. Rusia a dus o campanie pentru a „denigra” candidatul democrat, Hillary Clinton, prin spargerea conturilor sale de mail și plătind „trolli” care să posteze comentarii negative.

Ancheta dusă de Mueller a everificat legăturile dintre Rusia și echipa de campanie a lui Trump. Ambele părți au negat că a existat o legătură.

Acuzațiile, aprobate de un juriu federal în Washington, sunt sigilate sub comanda unui judecător federal, au adăugat rapoartele.

„Un mare juriu federal din Washington DC a aprobat vineri primele acuzații în ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller”, scrie CNN pe site-ul său, precizând că „aceste capete de acuzare sunt încă sub sigiliu, prin ordinul judecătorului federal”.

Un purtător de cuvânt al lui Mueller a refuzat să comenteze știrile. Robert Mueller, fost director al FBI, a fost numit de către Departamentul de Justiție ca procuror special în mai la scurt timp după ce Trump l-a concediat pe directorul FBI, James Comey.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Renumitul rapsod Grigore Leșe, jurat la TVR, aruncă bomba: ”Ascult și manele, mă duc cu gândul la doinele din Maramureș”!


 

Close
Închide
  Close