MENIU CAUTĂ
19 Feb. 2016 17:33

Au murit după ce au băut alcool metilic sustras dintr-un vagon de tren!

Distribuie

Doi prahoveni au murit după ce au consumat alcool metilic în timpul orelor de program. Cei doi bărbați erau paznici într-o haltă de cale ferată și se pare că au făcut rost de alcool dintr-un vagon. Vecinii povestesc că cei doi nu au băut singuri substanța otrăvitoare și e posibil să mai existe și alte victime.

Bărbații, unul în vârstă de 49 de ani, și celălalt de 52 erau buni prieteni . Ambii lucrau la o firmă de pază care avea punct de lucru in halta Ghighiu din Prahova. Vecinii spun că aceștia locuiau singuri și nu erau niște scandalagii, chiar dacă le aveau cu băutura.

Rudele povestesc că bărbatul care a fost înmormântat astăzi s-a simtit rău o zi întreagă dar nu a mai apucat să meargă la doctor.

„La autopsie i-a ieşit infract şi intoxicaţie cu alcool metilic. Toată ziua i-a fost rău, îl durea stomacul şi a mers în timpul nopţii la un vecin să ceară ajutor, dar acesta nu l-a auzit. A picat în grădină şi l-a găsit vecinul dimineaţă”, a povestit Ioana Mihăilescu, fiica unuia dintre decedaţi.

„Au băut dintr-un vagon cistern alcool metilic. El cu mai mulţi. Pe urmă i s-a făcut rău, dar nu a mai ajuns la doctor”, spune şi cumnatul unuia dintre decedaţi, Radu Ioniţă.

vagon

Oamenii povestesc că pe lângă cei doi morți ar mai fi și alții cu probleme după ce au băut alcool metilic. Medicii avertizează că alcoolul metilic este un produs toxic impropriu consumului.

„Alcoolul metilic este o substanţă toxică care are efecte atât la nivelul aparatelor cardio vascular, digestiv şi dă tulburări nervoase şi renale. Ca simptomatologie se aseamănă cu consumul de alcool etilic, dar pe urmă dă tulburari vizuale până la pierderea vederii, accelerează pulsul, dar poate duce şi la şoc hipopolemic, tulburările nervoase fiind însoţite de cefalee, ameţeli, până la comă. Cel mai grav sunt tulburările la nivelul aparatului renal care duc la blocarea funcţiilor renale şi, prcatic, la moartea pacientului prin acidoză metabolică”, a explicat dr. Daniel Nicolae, sef SAJ Prahova.

Comentarii