MENIU CAUTĂ

Elevele care au promovat examenele cu media 10 și vor să rămână în România

Distribuie

Viviana și Daria sunt două eleve din Brașov care au promovat examenele la Evalaurea Națională 2017 cu nota maximă. Vor ajunge cu siguranță la cel mai bun liceu și spun că vor să rămână să profeseze în România.

Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ

Viviana Şandor (foto principal) a absolvit Şcoala Generală nr. 27 „Anatol Ghermanschi” cu media 10. Aceleași note le-a obținut și la Evaluarea Națională, astfel că tânăra nu are nicio o emoție în privința admiterii la liceu. Va intra la un liceu de elită din oraș, specializarea matematică-informatică, intensiv engleză.

„Mi se pare că este un profil care oferă o mare deschidere, de viitor, prin informatică, iar plusul acesta cu engleza intensiv ne ajută, este o limbă de viitor, o limbă internaţională, de care avem nevoie să ne descurcăm. Facultatea… încă nu m-am gândit, deşi probabil o să rămân în Braşov, ştiu clar că o să rămân în ţară”, a spus Viviana, potrivit stiri.rttbrasov.ro.

Daria Manta a terminat şefă de promoţie la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, cu media 10, și tot 10 a obținut și la Evaluarea Națională. Nu are nici ea emoții la admiterea la liceu. Va opta pentru același liceu, specializarea științe ale naturii, care o va pregăti pentru cariera de medic pe care vrea să o urmeze. Nu știe deocamdată unde va studia Medicina, însă este sigură de faptul că vrea să profeseze în România.

77% dintre absolvenții claselor a VIII-a au promovat anul acesta Evaluarea Națională. „Potrivit datelor finale agregate în urma soluţionării contestaţiilor, procentul mediilor peste 5 s-a majorat cu 0,10% (de la 76,9% la 77%). Astfel, după reevaluarea lucrărilor contestate, numărul candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a crescut de la 108.252 la 108.294. A crescut, de asemenea, şi numărul candidaţilor cu media generală 10, de la 467 la 497 (cei mai mulţi, în Capitală – 112). Cele mai multe medii – 13.066 – sunt cuprinse în intervalul 9 – 9,49. S-a redus, în schimb, numărul candidaţilor cu medii sub 5: de la 32.460 la 32.418 (23%)”, potrivit Ministerului Educației.

FOTO: stiri.rttbrasov.ro


Citește și: Un jurnalist român s-a sinucis pe un pod. Ultimul mesaj public înainte de a-și pune capăt zilelor: „Pentru cei care aseară au…”

Citește mai multe despre Admitere liceu și Evaluare Națională pe Libertatea.

Comentarii