MENIU CAUTĂ

VIDEO. Au rămas nerepartizați la liceu, pentru că n-au bifat suficiente opțiuni!

Distribuie

Patru absolvenți de gimnaziu au rămas nerepartizați la liceu, pentru că n-au bifat suficiente opțiuni! Acum au două variante: să aștepte a doua etapă de repartizare sau să se înscrie la licee private.

Bifați cât mai multe opțiuni! Asta ar trebui să înțeleagă elevii din pățania a patru absolvenți de gimnaziu cu medii peste 9 care încă nu știu la ce liceu vor învăța din toamnă, pentru că nu au completat suficiente opțiuni și au rămas pe-afară.


ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele repartizării computerizate au fost afișate! Clasamentul celor mai căutate specializări din București și din țară


Unul dintre ei are media de absolvire 9,73, așadar, este un elev de top, însă pentru că nu a completat cum trebuie fișa, nu are loc în liceu. Ceilalți 3 aflați în aceeași situație au mediile 9,43, 9,35 și 9,05.

Ideea este că notele mari obținute în gimaziu și la evaluarea națională sunt în zadar, dacă bifezi prea puține opțiuni când alegi liceul. Pentru această situație, autoritățile susțin spun că pe lângă elevi și părinți, au o parte de vină și cadrele didactice.


„La ce trebuie să mai învăţ la Geografie, când eu am Waze?”. Așa a picat Bacalaureatul copilul unor vedete


”Cred că vina o poartă și colegii mei din unitățile școlare, acolo unde s-au înregistrat fișele cu opțiunile copiilor, probabil că nu au fost suficient consiliați, poate și diriginții ar fi trebuit să fie mai implicați, astfel încât să nu se ajungă la această situație”, a declarat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educației.

Elevii aflați în această situație mai au o șansă de a învăța la stat, după a doua etapă de repartizare, care se va desfășura între 19 și 21 iulie. Ei vor putea opta însă doar pentru locurile rămase neocupate, care, evident, vor fi la licee mai slabe decât cele unde puteau ajunge cu mediile obținute.

sursa: stiriletvr.ro


VIDEO EXCLUSIV/ „Îngerul păzitor” al sinucigașilor de la metrou. A salvat, până acum, șase cauzuri de suicid – majoritatea din dragoste…


Citește mai multe despre Admitere liceu, elevi, examen și liceu pe Libertatea.

Comentarii