Aurora boreală vizibilă Acum din România!!! Fotografiile au fost realizate acum câteva minute din judeţul Timiş… Relatări şi fotografii sunt din mai multe zone din ţară: Timiş, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Bucureşti, Giurgiu, Ialomiţa, Tulcea, etc”, a scris pagina științifică AstroInfo pe Facebook.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Potrivit imaginilor din online, aurora boreală a putut fi observată pe cerul din România, Ucraina, Kazahstan şi Belarus. În Moldova, fenomenul a putut fi observat în raionul Cahul, relatează NewsMaker, care prezintă şi imagini.

În luna aprilie aurora boreală a putut fi văzută în mai multe ţări din Europa, inclusiv în România. Declanşatorul a fost o furtună solară, cea mai puternică din ultimii ani.

Aurora polară este un fenomen optic ce constă într-o strălucire intensă observată pe cerul nocturn în regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Când apare în emisfera nordică, fenomenul e cunoscut sub numele de aurora boreală, 

Urmărește-ne pe Google News