De Dragoș Tănase,

Restul autobuzelor liniei 20, de pe traseul Livada Poștei-Poiana Brașov, vor circula în continuare cu suportul care permite transportul a trei biciclete.

Aceste serviciu al companiei de transport public local este gratuit.

„Le-am solicitat celor de la RAT să găsească soluția optimă, astfel încât să existe un program foarte clar cu orele la care autobuzul cu remorcă va pleca din Livada Poștei. Acest serviciu va fi asigurat în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, cel puțin până în luna septembrie”, a declarat primarul orașului Brașov, George Scripcaru.


Potrivit precizărilor reprezentanților RATBV, autobuzul cu remorcă va pleca la fiecare oră fixă din Livada Poștei, iar eventualele modificări ale programului vor fi anunțate în timp util.

Remorca are capacitate de 16 biciclete și este dotată cu sisteme de siguranță pentru atașarea acestora. Bicicletele vor fi încărcate/descărcate pe/de pe remorcă de către proprietari, iar conducătorul auto va verifica prinderea bicicletelor.

Din motive de siguranță și orar, transportul bicicletelor este asigurat doar între cele două capete de linie: Livada Postei și Poiana Brașov (adică, în stațiile intermediare nu va fi permisă încărcarea sau descărcarea bicicletelor).

RATBV a reintrodus, de la 1 iunie, activitatea de transport biciclete către Poiana Brașov, cu autobuzele de pe linia 20, cu ajutorul unor instalații omologate.

Anul trecut, RATBV a asigurat transportul bicicletelor doar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, un transport pe oră, cu un vehicul special, contravaloarea serviciului fiind de 5 lei/bicicletă. Acum este gratuit.

Odată ajuns la destinație poți să descoperi misterele lacului din Poiana Brașov. Nimeni nu s-ar fi gândit să scoată așa ceva de pe fundul apei!

FOTO: Primăria Municipiului Brașov

Citește și:
Ai da 2.000 de euro pe o noapte de cazare? Atât costă să stai, de Revelion, la un hotel din Poiana Brașov. Cât salariul minim al unui român pe cinci luni!

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată
HOROSCOP

Horoscop 27 februarie 2020. Berbecii au parte de o zi destul de tensionată