Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Autocar plin cu sportivi români, implicat într-un accident în Muntenegru. Precizările MAE
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE/ Autocar plin cu sportivi români, implicat într-un accident în Muntenegru. Precizările MAE

UPDATE/ Autocar plin cu sportivi români, implicat într-un accident în Muntenegru. Precizările MAE

Sportivii care fac parte din echipele de handbal feminin şi masculin pe plajă, care se întorceau de la o competiţie, au fost implicaţi într-un accident rutier. Un tir a intrat în autocarul care îi transporta înapoi în ţară.

UPDATE ora 20:40. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că nu au existat solicitări de asistenţă consulară în urma accidentului produs în Muntenegru, în care a fost implicat autocarul care transporta loturile de juniori Under18 masculin şi feminin ale României la handbal pe plajă.

„Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la situaţia persoanelor afectate. În acest scop, o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei se deplasează către locul accidentului”, arată ministerul.

Potrivit MAE, ambasada nu a fost notificată de către autorităţile locale în legătură cu producerea accidentului, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară.

Ambasada României la Podgorica monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară.

Totodată, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a precizat că un alt autocar al FRH a plecat spre Muntenegru pentru a-i aduce în ţară pe componenţii celor două loturi de juniori. „Un autocar din România deja a plecat spre ei pentru a-i aduce mâine acasă. Am fost plăcut impresionat de ajutorul oferit de domnul Mircea Duşa şi de domnul ambasador Ferdinand Nagy. De altfel, domnul ambasador este deja pe drum spre cei implicaţi în accident. Mulţumim! O să informăm opinia publică în momentul în care ai noştri vor ajunge acasă”, a afirmat Alexandru Dedu, potrivit Agerpres.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Alexandru Dedu, președintele FRH, a făcut și el precizări.

Potrivit Ceraselei Mihaela Cojocariu, din Comisia Centrală de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Handbal, nimeni nu a fost rănit grav. Doar Mihai Rohozneanu, antrenorul echipei masculine de handbal pe plajă, are câteva zgârieturi.

Accidentul aminteşte de tragedia de acum cinci ani, cand mai mulţi pelerini români şi-au pierdut viaţa. Atunci, pe 23 iunie 2013, la ora locală 17:00, 19 români au murit şi alţi 28 au fost răniţi într-un accident de autocar, tot în Muntenegru, mai precis la 48 km nord de Podgorica, capitala şi cel mai mare oraş din această ţară.

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»
Recomandări

O tânără operată de alt chirurg decât i se promisese s-a ales cu o complicație pe viață: «Am fost un experiment»

 

Autocarul a derapat de pe drum, în defileul râului Morača, la Grlo, prăbuşindu-se aproximativ 40 metri într-o râpă.

Călătorii aflaţi pe şosea au fost primii care le-au oferit victimelor primul ajutor. Printre aceştia, o echipă de alpinişti amatori – însoţiţi şi de un medic – care au organizat şi coordonat acţiunea de scoatere a răniţilor din râpă. S-au format ad-hoc două şiruri de localnici care scoteau tărgile cu răniţii, din mână în mână, pe corzile alpiniştilor.

Fotografie de la accidentul de autocar din Muntenegru, din 2013, în care 19 români au murit şi 28 au fost răniţi. Mai mulţi salvatori, printre care şi alpinişti, ajută victimele tragediei

Fotografie de la accidentul de autocar din Muntenegru, din anul 2013


CITEŞTE ŞI: De astăzi cresc pensiile, punctul de pensie majorându-se cu 10%. Tot pe 1 iulie scade preţul energiei electrice


 

Close
Închide
  Close