Mergi direct la conținut »
Incidentul grav care putea pune în pericol viața bucureștenilor! Autorităţile au un cerc de suspecţi în cazul accesării ilegale a semafoarelor din Capitală
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Incidentul grav care putea pune în pericol viața bucureștenilor! Autorităţile au un cerc de suspecţi în cazul accesării ilegale a semafoarelor din Capitală

Incidentul grav care putea pune în pericol viața bucureștenilor! Autorităţile au un cerc de suspecţi în cazul accesării ilegale a semafoarelor din Capitală

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a spus că autorităţile au deja un cerc restrâns de suspecţi în cazul accesării ilegale a sistemului de semafoare din Bucureşti. El a declarat, la Antena 3, că este cel mai probabil vorba despre o persoană care a lucrat în sistem.

De Ștefan Pană,

„Persoana care a introdus alte diagrame este o persoană care a lucrat în sistemul de programare al unităților semaforice de pe raza municipiului București”, a spus Aurelian Bădulescu, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Viceprimarul Capitalei a exclus varianta ca atacul să fi fost efectuat de către hackeri.

„Intervenţia nu a fost una electronică, ci o intervenţie mecanică de pe spaţiul public, prin aceea că acele căsuţe ale semaforului au fost deschise. Să se deschidă acestea au anumit tip de cheie şi un anumit tip de poziţie de extragere al capacului de protecţie, deci nu e pur şi simplu un capac care să apere de ploaie şi de vânt”, a afirmat Bădulescu.

Poliţia face cercetări

La rândul său, Poliţia Capitalei informează, duminică, faptul că imediat ce un reprezentant al Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti a sesizat că s-ar fi intervenit la semaforizarea de pe B-dul Nicolae Grigorescu – Policlinica Titan, echipaje ale Brigăzii Rutiere s-au deplasat pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a efectua investigaţii, potrivit Mediafax.

„Pe parcursul zilei de astăzi (duminică, n.r.) se vor desfăşura mai multe activităţi, în care vor fi implicaţi şi specialişti ai Companiei Municipale de Management al Traficului Bucureşti, au fost solicitate date necesare în conturarea situaţiei de fapt, urmând a se stabili şi situaţia de drept”, informează Poliţia Capitalei.

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament
Recomandări

Niște speciali și pensiile lor | PAH, despre legea votată în Parlament

Semafoarele de la o trecere de pietoni din București au fost accesate în mod ilegal și au fost trecute pe galben intermitent, de două ori, iar Primăria Capitalei crede că este vorba de un act de sabotaj și a depus plângere penală.

Incidentul a avut loc în cartierul Titan din București iar semafoarele au fost accesate de persoane necunoscute, de la fața locului, cu echipamentele potrivite, atrag atenția reprezentanții Municipalității. Polițiștii studiază acum înregistrările camerelor de supraveghere din zonă, pentru a identifica autorii faptei.

Foto: Arhivă

Close
Închide
  Close