‘Am avut discuții cu directorul uzinei și cu reprezentanții firmei și am solicitat urgentarea procedurilor, astfel încât repatrierea trupurilor românilor să fie rapidă. În aceste momente, familiile au nevoie să fie acasă’, a declarat ministrul Natalia-Elena Intotero.

În cadrul deplasării, oficialul român s-a întâlnit cu membrii a patru dintre familiile care au rude implicate în accident și a discutat în detaliu cu acestea despre modalitățile prin care Guvernul României îi poate sprijini. Totodată,

Natalia-Elena Intotero a fost alături prin telefon și de membrii celei de a cincea familii, care nu s-a putut deplasa la Praga, și i-a asigurat de susținerea statului român.

”Alături de colegi de la Ministerul Afacerilor Externe vom depune toate diligențele pentru a fi alături de familiile românilor. Acest tragic eveniment arată încă odată că trebuie să intensificăm eforturile de prevenție în ceea ce privește protecția în muncă, dar mai ales să augmentăm campaniile de informare. Românii trebuie să fie echipați cu toate informațiile în momentul în care decid să plece în străinătate, vorbim aici de legislația în domeniul muncii în statul de rezidență, de asigurările de viață care reprezintă un subiect delicat dar sunt esențiale, de unde pot apela pentru ajutor și de sprijinul pe care statul român îl poate oferi. Vom aborda toate aceste subiecte și multe altele în Campania Națională ‘Informare acasă, siguranță în lume!, proiect al ministerului care va avea loc în vară”, a subliniat ministrul.

Cristian Pîrvulescu, trei scenarii pentru România după alegeri. Cine va veni la guvernare și cine va face opoziție
Recomandări
Cristian Pîrvulescu, trei scenarii pentru România după alegeri. Cine va veni la guvernare și cine va face opoziție

Citește și

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni menține dialogul cu familiile celor dispăruți și le asigură de întreaga compasiune și solidaritate.

Uzina chimică din Cehia în care au decedați cinci cetățeni români în urma unei explozii va suporta cheltuielile pentru repatrierea acestora. Conducerea uzinei și-a asumat oficial această sarcină.

Noua Dreaptă îl contrazice pe candidatul USR-PLUS din Iași care a fost în organizația lor: „A fost membru de la 17 ani, nu de la 15”. Exclus după 4 ani
Recomandări
Noua Dreaptă îl contrazice pe candidatul USR-PLUS din Iași care a fost în organizația lor: „A fost membru de la 17 ani, nu de la 15”. Exclus după 4 ani

Cinci din cele şase persoane decedate în urma exploziei care s-a produs la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, au fost identificate ca fiind cetăţeni români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Președintele Klaus Iohannis a transmis într-un comunicat de presă condoleanțe și a cerut autorităților române să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru ca familiile victimelor cetățeni români să primească asistență. Și premierul Viorica Dăncilă a anunțat că se află în permanentă legătură cu MAE, care a luat toate măsurile de urgență pentru ca familiile victimelor cetățenilor români să primească asistența consulară de care au nevoie.