Mergi direct la conținut »
Ce s-a întâmplat cu auxiliarul școlar creat de o elevă din Bistrița pentru colegul său cu autism
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ce s-a întâmplat cu auxiliarul școlar creat de o elevă din Bistrița pentru colegul său cu autism

Ce s-a întâmplat cu auxiliarul școlar creat de o elevă din Bistrița pentru colegul său cu autism

Povestea emoționantă a Alexandrei, o fetiță de clasa a IV-a din Bistrița, județul Bistrița-Năsăud, care a creat un caiet special cu fișe de lucru pentru Vlad, colegul său cu autism, a fost dezvăluită recent de Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinț Bistriţa.

Ideea i-a venit după ce a văzut că însoțitorul copilului îi făcea zilnic astfel de fișe, iar într-o zi a venit chiar ea la școală cu o astfel de fișă, concepută special pentru Vlad, după modelul observat.

Apoi a doua fișă, a treia… și tot așa, până când colecția sa de fișe s-a transformat într-un auxiliar școlar tipărit în 1.000 de exemplare, care acum poate fi descărcat și online, pe Centruldeautism.ro. Astfel, acum e disponibil – gratuit – pentru orice profesor care lucrează la clasă cu copii cu CES (cerințe educative speciale).

Alexandra și Vlad sunt colegi în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 4 din Bistrița, încă de la începutul școlii, iar băiatul a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist la vârsta de 2 ani, potrivit Digi 24. De atunci, face intensiv terapie de recuperare.

Ce este autismul

Autismul este o tulburare de dezvoltare  considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei.

Autismul este tulburarea centrală din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburărilor autismului/autiste sau de tulburări pervazive de dezvoltare.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Aceste tulburări prezintă o largă varietate de manifestări, presupuse a fi rezultatul unor disfuncționalități de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice.

Citește mai multe AICI.

FOTO – observatorbn.ro


Citește și… Pavel Popescu, un fost emigrant devenit politician, vrea să aducă în România mentalitatea de învingător a norvegienilor: „Am lucrat în clădirea Guvernului devastată de bomba lui Breivik”


 

Close
Închide
  Close