Blaga a împrumutat partidul cu 45.000 de lei și a cumpărat o casă de vacanță în Mamaia

Deși a pierdut în timpul mandatului de senator șefia PNL, din cauza problemelor în justiție, Vasile Blaga nu se poate plânge că a pierdut foarte mult, la capitolul avere. În cei patru ani, a mai achiziționat o casă de vacanță, în Mamaia, în suprafață de aproape 150 de mp. Aceasta se alătură apartamentului din București și celor două case de locuit din Oradea și Petrileni, Bihor.

Și în conturi are mai mulți bani, deși într-un cont ING din Olanda are doar jumătate din cei 68.000 de lei pe care îi declara în 2012. Cea mai importantă modificare în averea fostului lider liberal este împrumutul pe care acesta l-a dat partidului. Este vorba de 45.000 de lei pe care Vasile Blaga trebuie să îi recupereze de la partidul pe care l-a condus în această perioadă. El nu a mai candidat în Parlament.

Crin Antonescu și-a plătit din datoria de la bancă și a cumpărat un Mercedes; Soția sa, venituri de peste 200.000 de euro

Senatorul Crin Antonescu nu prea a dat pe la Parlament, în mandatul care i s-a încheiat în decembrie. Cu toate acestea, nu a fost foarte afectat, la capitolul venituri. Din declarația de avere de la finalul mandatului a dispărut autoturismul Dacia, fabricată în 2004 și a apărut un Mercedes, cumpărat în 2013. În conturi, sumele sunt în creștere. Într-un cont BRD în care la începutul mandatului avea 55.000 de euro, la finalul legislaturii suma ajunsese la 83.000 de euro.

Raportul lui Klaus Iohannis: nici măcar un sfert din spitale nu au raportat, în pandemie, infecţiile nosocomiale
Recomandări
Raportul lui Klaus Iohannis: nici măcar un sfert din spitale nu au raportat, în pandemie, infecţiile nosocomiale

Și în banca din Belgia, țară unde a stat foarte mult, în această perioadă, sumele din conturi au ajuns la peste 100.000 de euro, deși în 2012 avea doar 13.000 de euro. Antonescu stă bine și la capitolul datorii. Daca în 2012 mai avea de plătit 100.000 de euro, la un credit contractat la Unicredit Țiriac Bank, la finalul mandatului suma datorată băncii a ajuns la 62.000 de euro. Ce-i drept, Crin Antonescu se poate lăuda cu veniturile mult mai mari ale soției. Adina Vălean a câștigat, ca europarlamentar, într-un an, peste 140.000 de euro, pe transport, diurnă și cheltuieli generale, în timp ce indemnizația sa a ajuns la 75.000 de euro. În comparație, Crin Antonescu a câștigat la senator 60.000 de lei, în anul fiscal precedent. Și Crin Antonescu și-a încheiat cariera de parlamentar. El a decis să nu mai candideze pentru un nou mandat.

Tăriceanu a rămas cu o datorie de 500.000 de lei, din campania prezidențială din 2014

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, are una dintre cele mai mari averi dintre parlamentarii fostei Legislaturi. În perioada mandatului, la colecția de mașini s-a mai adăugat un Mercedes, din partea soției, și a vândut un Citroen, cu 1500 de euro. Soția sa are, potrivit ultimei declarații de avere, bijuterii în valoare de 60.000 de euro.

Ce s-a întâmplat miercuri la primul termen al procesului Caracal şi cum a reacţionat Dincă ironic în sala de judecată
Recomandări
Ce s-a întâmplat miercuri la primul termen al procesului Caracal şi cum a reacţionat Dincă ironic în sala de judecată

Și în conturi, președintele Senatului are mai mulți bani. De exemplu, într-un cont ING în care în 2012 Avea 23.000 de euro, la finalul mandatului acesta declara peste 100.000 de euro. Cu toate acestea, Tăriceanu a reușit să termine cei patru ani de mandat cu o datorie consistentă: aproape 500.000 de lei, datorii din campania prezidențială din 2014. Tăriceanu a început un nou mandat de senator și va conduce timp de 4 ani și șefia Senatului, în urma votului dat de plenul acestei Camere a Parlamentului, la începutul noii legislaturi.

Udrea s-a ales cu 4 terenuri și două autoturisme, în urma divorțului de Dorin Cocoș

Deputatul independent a trecut în cei patru ani de mandat prin mai multe încercări. Pe lângă problemele din justiție, a divorțat și Dorin Cocoș. Dacă la începutul mandatului aceasta avea, împreună cu soțul ei, șapte terenuri intravilane, două apartamente, o casă, în urma partajului, a rămas cu patru terenuri intravilane în Capitală, patru terenuri agricole în judeţul Călăraşi, cu o suprafaţă totală de 40 de hectare şi un sfert dintr-un imobil de 635 mp în Bucureşti.

Nelu Tătaru anunță o evaluare a tuturor spitalelor, după ce Libertatea a dezvăluit că au fost raportate zero infecții nosocomiale în cazul pacienților COVID-19
Recomandări
Nelu Tătaru anunță o evaluare a tuturor spitalelor, după ce Libertatea a dezvăluit că au fost raportate zero infecții nosocomiale în cazul pacienților COVID-19

Udrea a păstrat și cele două autoturisme, un Fiat 500 și un Mercedes, iar bijuteriile, care în 2012 ajungeau la suma de 50.000 de euro, la finalul mandatului erau în valoare de 100.000 de euro. La capitolul datorii, aceasta a trecut suma de 500.000 de euro, dată de Dinu Pescariu, unul din denunțătorii din dosarul său, debitorul fiind soțul său, Dorin Cocoș. Veniturile sale, la final de mandat au cuprins indemnizația de parlamentar, de 38.917 de lei, dar și 142.500 de lei din chirii. Elena Udrea a fost darnică, pe final de mandat: a acordat împrumuturi în nume personal, în total în valoare de 3,6 milioane de lei şi 280.000 euro, către firmele Agro Green Nana, SC Bai Boghis SRL și SC Tim Rail Cargo. Pentru Elena Udrea, statutul de parlamentar s-a încheiat la finalul acestei legislaturi. Ea a candidat din nou, independent, însă nu a reușit să câștige mandatul de deputat, așa că a anunțat că se retrage din viața politică.

Sebastian Ghiță, mai puțini bani în conturi dar tot cu bijuterii și obiecte de artă de peste 17 milioane de euro

La începutul mandatului în Parlament, Sebastian Ghiță declara venituri de peste 32.000 de lei ca salariat. Avea două conturi de peste 30 de milioane de euro, ceasuri, obiecte de artă şi bijuterii de 17 milioane de euro şi dăduse un împrumut, în nume personal, de 68 de milioane de euro.

După patru ani, și sechestru pe mare parte din avere, averea lui Sebastian Ghiță a rămas, totuși, extrem de mare.  În 2016, deputatul avea 3 terenuri în Ploiești și o casă, deținută împreună cu soția sa. Colecția de ceasuri, bijuterii și obiecte de artă a rămas identică, însă în conturi a rămas cu doar 18 milioane de euro. Și împrumuturile pe care el le-a acordat altora au ajuns la valoarea de 100 de milioane de euro.  Nici Sebastian Ghiță nu se va regăsi în noul Legislativ. Partidul său, PRU, nu a reușit să depășească pragul de 5%, pentru a intra în Parlament.

Gorghiu mai are de plătit 9.000 de euro din creditul pentru casă; Bijuterii de 83.000 de euro, după căsătoria cu Isar

Alina Gorghiu s-a căsătorit în timpul mandatului de parlamentar cu Lucian Isar și a adăugat în declaraţia de avere două apartamente în Bucureşti, un Audi Q7, ceasuri şi bijuterii de 83.000 de euro, aproape 400.000 euro, 140.000 dolari, 85.000 lei lire sterline şi 480.000 lei – cash.

În 2012 Gorghiu declara că deţine un teren în Mogoşoaia şi o casă în Bucureşti pentru care mai avea de plătit 22.500 euro şi peste 85.000 lei şi peste 5.000 de euro în conturi. În 2016, în conturile sale erau peste 200.00 lei şi 14.000 de euro iar la casă mai avea de plătit aproape 9.500 euro, din creditul imobiliar. De asemenea, Gorghiu mai menționa și un împrumut către PNL, în valoare de 45.000 lei.

Alina Gorghiu schimbă, în noul Parlament, Camera în care va activa. Dacă în perioada 2012-2016 a fost deputat, acum a câștigat un mandat de senator din partea PNL Timiș.

Dragnea a pierdut în urma divorțului două terenuri, casa din Alexandria și un Land Rover

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a divorţat de soția sa, Bombonica, în timpul mandatului de deputat El a declarat mai puţine bunuri în 2016, comparative cu primii trei ani în Legislativ.  Astfel, Drangea a rămas cu un teren în Turnu Măgurele, fostei soţii revenindu-i în urma partajului un teren în Alexandria şi unul în Buşteni.

Soția sa, Bombonica Prodana a mai primit în urma divorţului o casă în Alexandria, în timp ce Liviu Dragnea a rămas  doar cu un apartament şi un spaţiu comercial în Turnu Măgurele. Preşedintele social democrat a primit la divorţ și o Skoda Superb, iar fosta sa soţie o autoutilitară Dacia Logan şi un Land Rover. Investiţia liderului PSD în Hotel Turism din Turul Măgurele valora, în 2012, peste 85.000 lei şi 195.000 euro. La încheierea mandatului, în 2016, aceasta valora peste 80.000 euro şi 460.000 lei.

Dragnea continuă un nou mandat în Parlament, tot la Camera Deputaților. De data aceasta, însă, a fost ales și președinte al Camerei Deputaților, în urma rezultatului bun obținut la alegerile parlamentare.

Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
PARTENERI - GSP.RO
Gestul făcut de Adrian Mutu, după ce Alexandra Dinu s-a mutat în România
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
PARTENERI - PLAYTECH
O femeie a pus bicarbonat de sodiu lângă geam. A avut cea mai mare surpriză când a văzut ce a urmat
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
HOROSCOP
Horoscop 22 octombrie 2020. Scorpionii se simt excluși dintr-un grup fără să fie chiar așa de neagră situația
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
Știrileprotv.ro
Lista marilor orașe din România afectate de coronavirus. Aici s-a depășit incidenţa de 3 la mie
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii
Telekomsport
VIDEO-ŞOC! O prezentatoare TV a rămas GOALĂ în faţa tuturor. Imaginile fac înconjurul lumii