MENIU CAUTĂ

Avertisment ONU: Vor exista pericole mari dacă încălzirea globală continuă

Distribuie

Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), instituţia din cadrul Naţiunilor Unite care se ocupă de evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale datorită efectelor activității umane, a emis, ieri, un raport cu concluzii extrem de grave.

Raportul arată că temperatura Pământul va creşte cu aproximativ 1,5 grade Celsius până în anul 2030 dacă emisiile de dioxid de carbon vor avea acelaşi nivel ca în prezent. Inundaţii de proporţii, incendii de vegetaţie uriaşe, furtuni, tsunami-uri sau cutremure. Toate aceste fenomene meteo extreme vor deveni din ce în ce mai dese, iar acest lucru va duce la distrugerea Pământului.

Potrivit raportul IPCC, Pământul este deja pe un trend ascendent în ceea ce priveşte încălzirea globală. În prezent, temperatura globală a crescut cu aproximativ 1 grad Celsius, iar pentru ca acest lucru să fie stopat, guvernele lumii trebuie să adopte o strategie şi să depună eforturi uriaşe.

„Datele sunt îngrijorătoare din cauza riscurilor la care ne expunem dacă vom trece de pragul de 1,5 grade Celsius. Vom avea parte de valuri de căldură, nivelul mărilor va creşte semnificativ, iar în unele zone ale Pământului vor fi inundaţii extreme”, a declarat Andrew King, cercetător la Universitatea din Melbourne, pentru CNN, potrivit Observator.tv.

Citește și

CAMERA ASCUNSĂ / Slujbă amenințătoare în zi de referendum: Mânios că nu s-au dus la vot, preotul din Voluntari le spune oamenilor că vor arde ca grecii şi că homosexualii vor abuza sexual copiii!

 

Citește mai multe despre incalzirea globala și pamant pe Libertatea.

Comentarii