De Cristian Anton,

”Nu este ceva ce prognozăm de obicei, dar să nu fiţi surprinşi dacă vedeţi iguane care cad din copaci la noapte, când minimele vor coborî până la 30 şi 40 de grade Fahrenheit (minus 1 grad Celsius şi 4 grade Celsius- n.red.), se arată într-un mesaj publicat pe Twitter de NWS.

”Pot cădea din copaci, dar nu sunt moarte”, atenționează NWS. O răcire similară a vremii din 2018 a produs mai multe astfel de situații, cu iguane înghețate bocnă căzând din copaci în curțile oamenilor, arată sursa citată.

Astfel de condiţii meteorologice sunt neobişnuite în statul american, unde temperaturile din timpul iernii nu scad de obicei sub circa 18 grade Celsius.

Iguanele își revin de regulă singure la viață, deși un episod de răcire a vremii din 2010 a redus mult populația din Florida a acestui animal.

Produc pagube importante

Iguanele nu sunt originare din Florida, ele fiind aduse în această zonă de călători din America Centrală şi America de Sud, în anii ’60.

Animalele s-au adaptat la climatul subtropical din acest stat american, dar produce acum prejudicii, pentru că afectează trotuarele și fundațiile caselor prin gropile pe care le sapă.

Daunele sunt atât de serioase, încât municipalitatea din West Palm Beach a avut nevoie de investiții de 1,8 miliarde de dolari pentru reparații de urgență.

Citeşte şi:

România satelor sărace care primesc bani pentru cinematografe. Primar: „De râsul curcilor. O să mergem la film prin noroaie!”

În România se iau măsuri împotriva coronavirusului. Aeroporturile, în vizor. Ce spun specialiștii

Primul interviu al Gabrielei Scutea, nominalizată pentru funcția de procuror general: „Trebuie să dăm viteză la DNA”

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres