Mergi direct la conținut »
VIDEO | Avion de mici dimensiuni prăbuşit în Arad. Cine sunt  cele două persoane care au murit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > VIDEO | Avion de mici dimensiuni prăbuşit în Arad. Cine sunt cele două persoane care au murit

VIDEO | Avion de mici dimensiuni prăbuşit în Arad. Cine sunt cele două persoane care au murit

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, joi, 19 martie, în zona localităţii Şiria, din Arad. Iniţial, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Arad a informat că două persoane au fost găsite încarcerate. Ulterior, ISU Arad a anunţat că cele două persoane au murit.

De Cristian Otopeanu, Cristina Radu,

UPDATE 20 martie. Conform aradon.ro, pilotul se numește Ionuţ Dronca, 30 de ani. El avea experienţă ca pilot de agrement, cu licenţa ULM. Joi după-amiază, avionul lui Dronca, un Apollo Fox cu bechie, s-a prăbușit la aproximativ 500 de pista Aerodromului Charlie Bravo. Un cioban aflat în zonă a alertat autoritățile.

Ioan Dronca

Zborul era autorizat și a fost deschis regulamentar, în zonă, 300 metri în spaţiul de Clasa G. Conform primelor supoziţii, accidentul s-a petrecut din cauza faptului că motorul s-ar fi oprit în aer.

Ionuţ Dronca era însoţit de un prieten, Radu Coroiu, 36 de ani, care s-a stins şi el în acest teribil accident.

  • Martorii oculari spun că pilotul ar fi dat câteva ture deasupra pistei, după care s-a înălţat şi s-a prăbuşit de la o înălţime de aproximativ 100 metri.

Dronca visa să ajungă pilot de avioane comerciale.

UPDATE | Ora 19:10 | Conform ISU Arad, „victimele au fost extrase din avion. Din cauza impactului puternic, cele două persoane implicate, ambii bărbaţi, au suferit leziuni grave şi au fost declarate decedate”

FOTO şi VIDEO: ISU Arad


Ştirea iniţială

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în zona localității Șiria. Din primele date, există două victime încarcerate, inconștiente, conform ISU Arad.

Pentru gestionarea evenimentului, intervin Detașamentul de Pompieri Arad cu o ambulanță SMURD cu medic și o descarcerare, o ambulanță SAJ, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Șiria.

Close
Închide
  Close