Mergi direct la conținut »
Avion românesc interceptat de avioane militare maghiare deasupra Ungariei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Avion românesc interceptat de avioane militare maghiare deasupra Ungariei

Avion românesc interceptat de avioane militare maghiare deasupra Ungariei

Două avioane militare maghiare din flota NATO au fost ridicate, joi, pentru a intercepta un avion civil Boeing 737, aparținând companiei Blue Air. Avionul românesc efectua o cursă spre Paris și nu a putut fi contactat de autoritățile de cpontrol maghiare, scrie hvg.hu.

Avionul Blue Air a intrat în aspațiul aerian ungar, dar echipajul nu a reușit să stabilească legătura cu punctul de control. Maghiarii au ridicat în aer două aeronave militare Gripen care au interceptat avionul românesc și l-au escortat timp de 15 minute până când s-a putut stabili conexiunea cu serviciul de control al traficului aerian și s-a clarificat neînțelegerea.

Ministrul Apărării maghiar a confirmat faptul că cele două aeronave au fost ridicate de la sol și a anunțat că la ora locală 15.04, acestea au revenit la baza Kecskemet după ce avionul românesc a ieșit din spațiul aerian maghiar.

Avionul Blue Air efectua o cursă de la Constanța la Paris.

În urmă cu o lună  mai multe avioane militare ungare au fost ridicate de la sol, pentru a intercepta aeronava de pasageri care intrase în spațiul aerian al Ungariei fără a anunța acest lucru în prealabil

Close
Închide
  Close