Mergi direct la conținut »
Avionul Lion Air prăbușit în Indonezia avea probleme la motor dinainte. Foștii pasageri povestesc coșmarul prin care au trecut cu o zi înainte de tragedie
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Avionul Lion Air prăbușit în Indonezia avea probleme la motor dinainte. Foștii pasageri povestesc coșmarul prin care au trecut cu o zi înainte de tragedie

Avionul Lion Air prăbușit în Indonezia avea probleme la motor dinainte. Foștii pasageri povestesc coșmarul prin care au trecut cu o zi înainte de tragedie

Autoritățile indoneziene continuă căutările cutiei negre a avionului Lion Air prăbușit luni dimineață în apropiere de Jakarta. Dar foștii pasageri ai avionului spun că cel mai probabil a fost o problemă la motoare.

Pasagerii care au zburat în același avion cu o noapte înainte de tragedie au spus că acea cursă a fost ca un adevărat roller-coaster și că motorul a făcut zgomote ciudate pe tot parcursul zborului, scrie CBS News.

Mărturiile foștilor pasageri ar putea reprezenta un detaliu important în ancheta autorităților, deoarece avionul model 737 Max 8, este unul dintre cele mai avansate aeronave ale Boeing.

De asemenea, președintele Lion Air a recunoscut că aeronava, livrată în luna august, a avut o „problemă tehnică” în timpul zborului de duminică, dar a insistat asupra faptului că problema a fost rezolvată înainte ca avionul să decoleze din nou luni dimineață.

Aeronava Boeing 737 Max a companiei Lion Air decolase luni dimineață la ora locală 6.30 de pe aeroportul internațional din Jakarta și s-a prăbușit cu 189 de persoane la bord. Toți pasagerii sunt considerați decedați, iar autoritățile caută cadavrele pentru a le identifica.

Acesta este primul accident aviatic în care este implicat un avion model Boeing 737 Max, o aeronavă lansată pe piață abia anul trecut. „Aceasta este aeronava secolului XXI”, a declarat Mark Rosenker, fostul președinte al Consiliului Național pentru Siguranța Transporturilor.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Peste 4.700 de avioane Boeing 737 Max au fost comandate de companii din toată lumea și 219 sunt deja în circulație.

Boeing a declarat că oferă asistență tehnică investigatorilor indonezieni. Din punct de vedere istoric, 737-urile sunt unele dintre cele mai sigure avioane construite vreodată. Zece mii au fost livrate în ultimii 50 de ani, cu doar 60 de accidente în întreaga lume.


Citește și: 3 ANI DE LA INCENDIUL DIN COLECTIV | Zeci de operații. Sute de ore de kinetoterapie. Milioane de speranțe… Cea mai mare temere a Adinei, supraviețuitoare a incendiului din Colectiv: “Durerea mea e că se poate întâmpla din nou”


 

Close
Închide
  Close