Mergi direct la conținut »
Avocatul Poporului atacă la CCR ordonanța care dă acces spitalelor private la bani publici
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Avocatul Poporului atacă la CCR ordonanța care dă acces spitalelor private la bani publici

Avocatul Poporului atacă la Curtea Constituțională OUG pe sănătate, informează Digi 24. Actul normativ oferă acces spitalelor private la banii publici, în cadrul programelor naționale. De asemenea, Avocatul Poporului vrea să atace la CCR și Ordonanța privind anticipatele.

De Cristian Anton,

Renate Weber, avocatul Poporului, a declarat că sesizarea CCR cu privire la Ordonanța pe sănătate este pregătită și că va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare Curții Constituționale, indică aceeași sursă.

Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice – care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA – dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că ordonanța pentru accesul spitalelor private la programele publice de sănătate va revoluționa pozitiv modul în care românii vor beneficia de serviciile medicale.

Avocatul Poporului vrea să atace și OUG privind anticipatele

Potrivit Hotnews, Renate Weber a declarat, la RFI, că Avocatul Poporului ar putea decide sâmbătă dacă va sesiza CCR în legătură cu un posibil conflict constituțional cu privire la OUG pe anticipate.

”Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanțele de Urgență sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm și în funcție de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR.

Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
Recomandări
Trei experți în achiziții publice au refuzat să semneze anularea licitației de 600 de milioane de euro, în ciuda intervenției personale a lui Arafat
 

Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a declarat Weber.

Avocatul Poporului spune că OUG privind alegerile trebuie să își aștepte rândul:

”E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care își așteaptă rândul, pentru că am primit și din partea Asociației Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe.

E și OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză. Săptămâna viitoare vom decide”.

Close
Închide
  Close