MENIU CAUTĂ

BACALAUREAT 2016. Un subiect a fost complet greșit! Ce trebuie să facă elevii

Distribuie

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ȘI BAREM EDU.RO Fizică. Elevii de clasa a XII-a au susținut astăzi proba la alegere a examenului de BACALAUREAT 2016, ultima din această sesiune de vară. Din păcate, lucruri nu par să se termine aici, pentru că un profesor a descoperit o greșeală în unul dintre subiecte.

În funcție de specializare și profil, candidaţii au putut opta pentru una dintre disciplinele – Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

În ceea ce privește subiectul II de la Fizică, un profesorul Andu Ouatu de la Colegiul Național Iași e de părere că acesta a fost greșit.

subiecte fizica (3)

BACALAUREAT 2016. SUBIECTE ȘI BAREM EDU.RO Fizică

„Din păcate la subiectul II de la bacalaureat la electricitate este în textul problemei o tensiune între două puncte U între A și B de 30V . Ar fi trebuit să fie -30 V pentru că intensitatea curentului electric în acea ramură era de la B la A . Este un lucru evident și cunoscut de toți cei care știu fizică. Elevii de la Național s-au chinuit în fel de fel de moduri să rezolve problemă cu datele din problemă, unii chiar au ajuns să se îndoiască de cunoștințele lor. Au piedut copiii o oră la acest subiect!”, ne-a declatar profesorul Ouatu.

Cadrul didactic este de părere că singura solutie în acest caz este să se dea punctajul maxim la rezolvarea în orice mod a acestui subiect și ministerul să își recunoașcă greșeala. 

REZULTATE BACALAUREAT 2016: Primele note vor fi afișate pe 12 iulie

Conform calendarului, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afişate pe 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

Toate sălile în care se vor desfăşura probe din cadrul BACALAUREAT 2016 vor fi supravegheate atât video, cât şi audio, potrivit ordinului de ministru. Pe deasupra, vor fi supravegheate în acelaşi fel sălile în care se vor descărca şi se vor multiplica subiectele şi sălile în care se vor prelua, evalua şi depozita lucrările scrise.

Citește mai multe despre Bacalaureat și fizica pe Libertatea.

Comentarii