Mergi direct la conținut »
UPDATE/ Ce subiecte s-au dat la Matematică la Bacalaureat 2017
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE/ Ce subiecte s-au dat la Matematică la Bacalaureat 2017

UPDATE/ Ce subiecte s-au dat la Matematică la Bacalaureat 2017

Examenul la MATEMATICĂ la BACALAUREAT 2017. Absolvenţii de liceu susţin pe 28 iunie proba scrisă la Matematică, din cadrul examenului de Bacalaureat 2017. Libertatea.ro va publica, în ziua examenului, subiectele la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ şi rezolvarea subiectelor la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ. Urmăriţi în secţiunea specială din Libertatea.ro toate informaţiile legate de BACALAUREAT 2017: calendarul examenelor, subiecte, noutăţi.  UPDATE ora 11:53. Elevii au avut de rezolvat, la Subiectul I, mai multe cerințe legate de numere complexe, geometrie și logaritmi. La Subiectul II, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe legate de o matrice, în timp ce la Subiectul III au avut derivate și integrale. Examenul la MATEMATICĂ la BACALAUREAT 2017 are loc pe 28 iunie. Accesul candidaţilor în centrul de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Model de subiect BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ, publicat de EDU.RO Matematică-informatică Științe ale naturii Tehnologic Vocațional Ce trebuie să ştie elevii despre subiectele la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ şi rezolvarea subiectelor la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ Potrivit metodologiei, subiectele la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare și Examinare şi se stabilesc ţinându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat,aprobate şi publicate de MECTS;
b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor deanaliză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;
c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzător conţinutului programelor de bacalaureat, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea competenţelor prevăzute în aceste programe;
d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probeles crise: 3 ore;

Timpul destinat pentru a rezolva subiectele la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ este de trei ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosescnumai creion negru.. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematică” şi „Geografie”,candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen.

Candidaţii care doresc să corecteze o greşeală taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Acest lucru este consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise. Colile folosite iniţial se anulează pe loc de către asistenţi,menţionându-se pe ele „Anulat”, se semnează de către asistenţi şi se păstrează încondiţiile stabilite pentru lucrările scrise.

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic
Recomandări

Theodor are 34 de ani și era doctor în Iași. Ce salariu va primi în Franța ca medic

După ce rezolvă subiectele la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ şi îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini.


Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut
Recomandări

Sorina este monitorizată de autoritățile americane. Cum s-a integrat în SUA fetiţa din Baia de Aramă care a fost adoptată anul trecut


Ce nu au voie să facă elevii în timpul examenului la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ

Candidaţii care susţin examenul la BACALAUREAT 2017 MATEMATICĂ vor semna un proces-verbal, în sala de examen înainte de probă, prin care menţionează că ştiu că dacă copiază sau încearcă să copieze vor fi daţi afară din examenul BAC 2017 şi nu vor mai putea participa la următoarele 2 sesiuni de Bacalaureat.

Elevii NU au voie să între în sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete. Nu au voie să aibă asupra lor, în îmbrăcăminte, în încălţăminte, în penare sau în bănci  manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, calculatoare.

Elevii sunt obligaţi să: lase obiectele interzise în sala de depozitare a obiectelor personale.

Ce păţesc elevii care refuză să-şi depoziteze obiectele interzise în examen: candidaţii care refuză depozitarea ghiozdanelor, rucsacurilor, sacoşelor, poşetelor, cărţilor în sala stabilită de comisia de bacalaureat NU vor fi primiţi în examen.

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Elevii NU au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul şi nici să schimbe între ei foi de lucrare, ciorne, notiţe sau orice alte materiale care pot fi folosite la rezolvarea subeictelor.

Ce li se întâmplă candidaţilor care încalcă regulile în timpul examenului: sunt eliminaţi din examen, indiferent dau au copiat sau au încercat să copieze, nu mai pot să participe la probele următoare din BAC 2017, în sesiunile următoare nu le vor fi recunoscute notele obţinute la probele susţinute înainte de eliminare – nici la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale -, NU mai au dreptul să participe la următoarele 2 sesiuni ale Bacalauratului.

REZULTATE BACALAUAREAT 2017. Când se afişează notele la BAC 2017

Primele rezultate la BAC 2017 vor fi afişate pe 5 iulie şi în aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc pe 6-9 iulie, iar rezultatele finale la BACALAUERAT 2017 vor fi afişate pe 10 iulie.

Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii la BACALAUREAT 2017, dar şi pentru EVALUAREA NAŢIONALĂ 2017. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.


Citește și: EXCLUSIV / A băgat proiectilul în sobă ca să-i ”radă” pe vecini. Ce fac românii când găsesc un obuz

Close
Închide
  Close