MENIU CAUTĂ

Bacalaureat de toamnă 2018. Înscrierile pentru a doua sesiune încep marți

Distribuie

Bacalaureat de toamnă 2018. Înscrierile pentru a doua sesiune încep marţi, 10 iulie. Luni, 9 iulie, au fost publicate rezultatele finale la Bac 2018, după soluţionarea contestaţiilor. Prima probă a Bacalaureatului de toamnă începe pe 20 august. 

În perioada 10 – 13 iulie are loc înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen, iar în 27 iulie este prevăzută înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.

Probele scrise ale examenului încep în 20 august, cu Limba şi literatura română şi continuă pe 21 august – Limba şi literatura maternă, 22 august – proba obligatorie a profilului şi 23 august – proba la alegere a profilului şi specializării.

Probele orale ale examenului de bacalaureat încep pe 24 august Astfel, în perioada 24 – 27 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 29-30 august – evaluarea competenţelor digitale, iar în 30 – 31 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie, iar rezultatele finale, după contestaţii, vor fi publicate pe 6 septembrie.

Rezultatele finale la Bacalaureat 2018 au fost afişate pe 9 iunie. Rata de promovare a crescut, după soluţionarea contestaţiilor, cu două procente. Astfel, 69,7% dintre absolvenţi au promovat examenul de Bacalaureat. Numărul mediilor de 10, după soluţionarea contestaţiilor, a crescut la 132. Înainte de contestaţii, erau 104 medii de 10, la nivel naţional.

Calendarul examenului de Bacalaureat de toamnă 2018 – sesiunea august-septembrie 2018

10 -13 iulie 2018 Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
27 iulie 2018 Inscrierea candidatilor care au promovat examenele de corigente
20 august 2018 Limba si literatura romana – proba Ea) – proba scrisa
21 august 2018 Limba si literatura materna – proba Eb) – proba scrisa
22 august 2018 Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisa
23 august 2018 Proba la alegere a profilului si specializarii – proba Ed) – proba scrisa
24, 27 august 2018 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana – proba A
28 august 2018 Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna – proba B
29 -30 august 2018 Evaluarea competentelor digitale – proba D
30 -31 august 2018 Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C
1 septembrie 2018 Afisarea rezultatelor (pana la ora 12,00) si depunerea contestatiilor (orele 12,0016,00)
2-5 septembrie 2018 Rezolvarea contestatiilor
6 septembrie 2018 Afisarea rezultatelor finale

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018 la Limba şi literatura română

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018 la Limba şi literatura maternă

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018 la Matematică

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018 la Istorie

Subiecte şi bareme la probele de BAC 2018 la proba la alegere

Ministerul Educaţiei a publicat subiectele şi baremul de corectare pentru proba scrisă la alegere pentru Bacalaureat 2018.

Bacalaureat de toamnă 2018. Ce nu au voie să facă elevii în sala de examen

În Ordinul Ministrului privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat national – 2017, se arată, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidaţii trebuie să le respecte în sala de examen.

Art.12. (1) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lasa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

(2) Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiţi în examen.

(3) Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt asezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

(4) Se interzice candidaţilor să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalţăminte, în penare şi altele asemenea, sau în băncile în care sunt asezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi ori cu exteriorul.

(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.

(6) Candidaţii care încalcă regulile menţionate la alin. (3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.

(7) Încalcarea regulilor menţionate la alin. (3), (4) si (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participă la probele următoare şi sunt declaraţi ”eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidaţii „eliminaţi din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.

(8) Înainte de începerea probelor, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi prevederile alin. (1)-(7) şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementarilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

(9) După parcurgerea pasilor menţionaţi la alin. (8), candidaţii vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) şi menţiunea că ştiu că nerespectarea regulilor menţionate la alin. (3), (4) si (5) are drept consecinţă măsurile menţionate la alin. (6) si (7).

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii