MENIU CAUTĂ
08 Feb. 2018 14:00

VIDEO/ Ce trebuie să știe candidații la Bacalaureat pentru proba de evaluare a competențelor digitale. Profesoara Filonela Rodica Bălașa explică în ce constă examenul

Distribuie

Libertatea te ajută să te pregătești pentru probele orale la Bacalaureat 2018. Profesoara de informatică Filonela Rodica Bălașa, de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, le spune candidaților la Bacalaureat ce trebuie să știe pentru rezolvarea cerințelor de la proba de evaluare a competențelor digitale, care va avea loc în zilele de 16, 19 și 20 februarie.  

Profesoara de Limba română Ecaterina Stanca, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, le-a spus candidaților tot ce trebuie să știe când se vor prezenta în fața comisiilor de examinare pentru proba orală de limba română, prima de la examenul de Bacalarureat 2018, ce va fi susținută luni 12 februarie și marți 13 februarie.

Toate informațiile despre Bacalaureat 2018, AICI

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Bacalaureat 2018. Modele de subiecte pentru probele orale din februarie

Vezi şi aici: Bacalaureat 2018. Modele de subiecte pentru probele orale din februarie


Temperaturile de vară din timpul iernii duc la slăbirea organismului și apariția unor boli grave

Citește mai multe despre Bacalaureat, informatică și Interviu pe Libertatea.

Comentarii