Mergi direct la conținut »
Bacterii periculoase descoperite într-o secție de terapie intensivă a unui spital din Oltenia
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bacterii periculoase descoperite într-o secție de terapie intensivă a unui spital din Oltenia

Bacterii periculoase descoperite într-o secție de terapie intensivă a unui spital din Oltenia

Inspectorii sanitari au descoperit patru bacterii periculoase, precum pioceanicul şi stafilococul auriu, în cel mai mare spital din Oltenia, în saloanele de la Terapie Intensivă. Secţia a fost închisă pentru 10 zile.

Inspectorii au venit în control după ce rudele unei paciente care a murit au depus plângere la Ministerul Sănătății. Familia reclama faptul că femeia a contactat la ATI două bacterii periculoase, iar inspectorii DSP au efectuat controale timp de două săptămâni, scrie digi24.ro.

La controlul microbiologic pe care l-au făcut colegii noştri, s-au depistat probe neconforme atât ca număr de germeni, ca încărcătură de germeni, cât şi unii germeni patogeni, cum e Stafilococ aureus, Klebsiella, Pseudomonas”, a declarat Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Specialiştii spun că astfel de bacterii pot fi fatale pentru pacienţii aflaţi la reanimare.

Secția unde au fost descoperite bacteriile periculoase, situată la etajul trei al spitalului, a fost închhisă imediat, pentru 10 zile, iar cei 17 pacienți internați acolo au fost mutați cu un etaj mai sus.

Close
Închide
  Close