MENIU CAUTĂ
07 Dec. 2017 11:54 , de Valentina Postelnicu

VIDEO. Bădălău (PSD) afirmă că se construiește o extremă dreapta în România, prin protestele din stradă; Ce spune despre sancționarea lui Șerban Nicolae

Distribuie

Bădălău (PSD) spune că USR trebuie sancționat pentru reacția din plen, când au încercat blocarea lucrărilor, prin folosirea portavocei, dar nu și colegul său, Șerban Nicolae, pentru invectivele aduse unei colege de la USR:.”Observăm că se construiește o extremă dreaptă în România, a spus președintele executiv al PSD, joi, la Parlament, el afirmând că majoritatea parlamentară s-a comportat corect, miercuri, prin votul dat pe cele peste 700 de amendamente, la proiectul legii răspunderii magistraților. 

Întrebat cum comentează atitudinea senatorului PSD Șerban Nicolae, care a folosit un limbaj injurios la adresa unei colege, Nicolae Bădălău a declarat: 'Mi-e greu să judec  un coleg, dar cred că ceea ce s-a întâmplat ieri la Camera Deputaților nu face cinste parlamentarilor USR, modul în care s-au conportat. Un parlamentar trebuie să aibă decență, sunt trimiși în Parlament pentru a respecta procedurile parlamentare', a spus Bădălău.

El a precizat că Șerban Nicolae nu ar fi trebuit să nu îi dea replica aceea colegei sale, dar, 'până la urmă fiecare este liber să facă ce vrea cu viața lui'.

Întrebat dacă Nicolae ar trebui să își ceară scuze, Bădălău a spus: 'Întrebați-l pe dânsul, nici măcar nu știu ce replică i-a dat'.

'Ce să facem, să îl certăm pe Șerban Nicolae ? Nu știu ce a declarat. Cine este Cosette Chichirău?', a mai spus el.

Nicolae Bădălău vorbește, însă despre o sancționare a gupului parlamentar al USR, pentru atitudinea pe care a avut-o în plenul Camerei, la dezbaterea legilor justiției.

'Supremația Regulamentului și a legii trebuie să primeze. Cred că grupul USR ar avea o problemă, pentru că, să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului, sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau le putem face procecdural în Parlament, să depunem amendamente, să le susținem', a spus Bădălău, precizând că cei de la USR 'au avut și o agresivitate.

'Dacăi vă uitați în stradă, Parlamentul este un for în care să se dezbată. A transfera în stradă, cu violență, observăm că se construiește o extremă dreaptă în România. Are toate ingredientele unei extreme dreapta, am văzut și în stradă cu acel bătrân, și aseară. am auzit un domn, vis-a-vis de doamna Primar al Capitalei, cum se exprima, credeți-mă că nu am reținut, mai ales la asemenea oameni.  Instigarea la violență', a comentat Nicolae Bădălău.

Potrivit președintelui executiv al PSD, răspunsul PSD a fost unul corect, pentru că parlamentarii și-au făcut datoria și au votat amendamentele supuse la vot.

Proiectul de modificare a statutului magistraților a provocat un scandal imens în plen. Opoziția a încercat să blocheze dezbaterea, cerând retragerea proiectelor controversate de pe ordinea de zi, dar propunerea a fost respinsă de majoritatea parlamentară.

Dezbaterile au degenerat, iar parlamentarii USR au urcat la tribună cu o portavoce, pentru a-și citi amendamentele. După prânz deputații au început votul pe articole, și amendamente admise și respinse.

Ședința s-a încheiat după 13 ore. Amendamentul PSD și ALDE care propune obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului, în caz de eroare judiciară, a fost adoptat, deși inițial avea altă formă în comisie. Proiectul a fost adoptat pe articole, iar votul final urmează să fie stabilit în altă ședință.

Citește și: VIDEO | De „Moş Nicolae', preotul Tănase a pus masa pentru un sat întreg

Loading...
Comentarii