Mergi direct la conținut »
"Balada unui greier mic" de George Topârceanu, modificată într-un manual de Limba română. Reacția unei învățătoare din Petroșani
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

„Balada unui greier mic” de George Topârceanu, modificată într-un manual de Limba română. Reacția unei învățătoare din Petroșani

"Balada unui greier mic", celebra poezie scrisă  de poetul George Topârceanu, a suferit mai multe modificări în manualul de Limba Română pentru clasa a II-a, motiv pentru care o învățătoare din Petroșani, județul Hunedoara, s-a revoltat pe Facebook.

Petronela-Vali Slavu, învăţătoare la Colegiul Tehnic „Dumitru Leonida“ a postat un mesaj prin care se arată „necăjită” față de această situație inedită:

„Asemeni greieraşului din poezie, şi eu sunt necăjită! Cine le-a dat dreptul autoarelor manualului să modifice versurile lui Topârceanu? Cum să le cer elevilor mei să memoreze varianta masacrată? Mai ales finalul sună ca naiba!”.

Autoarele despre care vorbește cadrul didactic sunt Gabriela Bărbulescu, Daniela Beşliu şi Daniela Ionela Ioniţă, iar manualul – intitulat „Comunicare în limba română. Manual pentru clasa a II-a” –  a apărut la Editura Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Comunicare în Limba Română. Manual pentru clasa a II-a (Editura Ministerului Educaţiei Naţionale)

Și Manualul de Geografie de clasa a VI-a, apărut la aceeași Editură, este plin de erori. Totuși, MEN spune că manualul a fost clasat pe locul I și a primiv aviz științific.


Citește și… VIDEO/ Cătălin Botezatu stă mai mult afară decât în țară. „Trăiesc în bagaj. Stau foarte puțin în țară”


 

Close
Închide
  Close