MENIU CAUTĂ

VIDEO| Bărbat arestat pentru că a luat masa cu o femeie în Arabia Saudită

Distribuie

Bărbat arestat pentru că a luat masa cu o femeie în Arabia Saudită. Bărbatul, original din Egipt, a fost arestat după ce un video de 30 de secunde în care glumește cu femeia care îi este colegă de muncă și este îmbrăcat în veșmânt negru ce-i acoperă fața, a devenit viral pe Twitter, scrie BBC News.

În clip, un bărbat cu dialect egiptean mănâncă micul dejun lângă o femeie purtând un voal pe fața, și despre care multă lume presupune că este saudită.


Gestul celor doi este în contradicție cu legea din Arabia Saudită, unde la locul de muncă, sau la restaurante precum McDonald’s și Starbucks, familiile și oamenii singuri trebuie să stea în diferite zone. De asemenea, femeile trebuie să stea separat de bărbații singuri în aceste locuri.

Omul a fost arestat de către Ministerul Sănătății și Dezvoltării Sociale din Arabia Saudită, care l-a acuzat că „a încălcat mai multe legi și că a ocupat o poziție rezervată exclusiv saudiților”.

În videoclipul de 30 de secunde, bărbatul și femeia glumesc pe scurt despre cum își mănâncă micul dejun împreună și nu e nimeni altcineva invitat.

Mai mulți internauți saudiți au fost extrem de critici atât față de bărbat, cât și față de femeie, majoritatea oamenilor întrebându-se de ce bărbatul a fost pedepsit în locul femeii.

În Egipt, în schimb, mai mulți oameni au reacționat cu surpriză când au aflat știrea din Arabia Saudită și s-au întrebat cum ar putea fi arestat cineva pentru ceea ce ei consideră drept un video inofensiv.


Citește și: Toamna e doar o prelungire a verii! Unde poți să mai faci plajă în octombrie?


 

Citește mai multe despre Arabia Saudită și mic dejun pe Libertatea.

Comentarii