Mergi direct la conținut »
Bărbat din județul Vaslui, omorât în bătaie pentru o tabletă. Victima și agresorul au băut alcool împreună
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Bărbat din județul Vaslui, omorât în bătaie pentru o tabletă. Victima și agresorul au băut alcool împreună

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Luni, 06 martie 2017, 10:33

Caz de-o violență ieșită din comun în județul Vaslui, unde un bărbat a fost omorât în bătaie pentru o tabletă. Omul s-a stins la 61 de ani din cauza rănilor grave din zona capului și a pieptului. Pensionarul fost bătut cu sălbăticie de un vecin, pe care l-a atacat cu un par pe motiv că i-a furat tableta. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a ripostat și i-a aplicat mai multe lovituri care i-au fost fatale.

Ad placeholder

Incidentul șocant a avut loc, sâmbătă după-amiază, în localitatea Codăești. Vasile Ciobotaru, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, a mers, împreună cu un alt sătean, în locuința unui vecin ca să bea alcool. Era Sfântul Toader și cu toții au băut alcool cu nemiluita pentru a sărbători, scrie estnews.ro.

Bărbat din județul Vaslui, omorât în bătaie pentru o tabletă. Crima a avut loc după un chef cu mult alcool

Obosit, Ciobotaru a plecat apoi acasă, unde erau nici soția și nici fiul acestuia, așa că s-a culcat. În locuință a dat buzna bărbatul, în vârstă de 61 de ani, alături de care băuse cot la cot. Omul și-a lovit vecinul de mai multe ori cu un par. Speriat, tânârul s-a trezit brusc și a încercat să se apere.

„A reușit să-i smulgă agresorului din mână parul și a început să-l lovească. I-a aplicat bătrânului mai multe lovituri cu ciomagul, dar l-a lovit și cu pumnii, până ce acesta a căzut la podea”, a declarat procurorul Alice Ruja de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Vaslui, care coordonează ancheta în acest caz.

După ce a văzut că bătrânul era inconștient, bărbatul a sunat la 112 și a povestit că a fost atacat în timp ce dormea. A spus și că a reușit să-l dezarmeze pe agresor, pe care l-a lovit la rândul său.

„La sosirea echipajului medical, bărbatul de 61 de ani se afla în stare de inconștiență. În ciuda tuturor manevrelor întreprinse, doctorul a fost nevoit să constate, într un final, decesul pacientului”, a declarat Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al IJSU Vaslui.

Din spusele localnicilor, scandalul mostru ar fi pornit din cauza unei tablete care aparține pensionarului snopit în bătaie. Bărbatul a povestit că vecinul său, Vasile Ciobotaru, i-ar fi furat-o. Anchetatorii nu au descoperit însă dispozitivul în casa tânărului.

Procurorii au decis ca agresorul să fie internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Vaslui. Urmează să fie supus unei expertize de specialitate care să stabilească dacă a avut discernământ sau nu în momentul în care a comis fapta. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, este căsătorit și are un băiat în clasa a opta, care se află acum în grija buncililor. Soția lui a aflat de nenorocire în Belgia, acolo unde muncește de ani buni să asigure familiei un trai bun.

Ad placeholder
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
PARTENERI - GSP.RO
Mirel Rădoi a vorbit deschis despre sinuciderea fratelui său, cel mai dureros moment din viața lui
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close