De Cristian Anton,

Spre deosebire de alte cazuri când nu s-a putut stabili cine a inițiat incendiile de vegetație uscată, la Durău a fost identificat bărbatul care a vrut ”să facă curățenie”, în timp ce bătea vântul.

Omul, care are 44 de ani, a dat foc vegetație din curtea proprie și, probabil, s-a mirat el însuși când a văzut că, într-un sfert de oră, flăcările s-au întins pe tot dealul și au ajuns exact lângă gospodăriile oamenilor și lângă casele de vacanță, arată sursa citată.

Un noroc imens pentru imobile a fost schimbarea direcției vântului. Altfel, cine știe ce se putea întâmpla.

Intervenția a durat 8 ore

Pentru a evita producerea unei tragedii, o mulțime de pompieri, voluntari și personalul de la Ocolul Silvic Poiana Teiului au muncit ore în șir să localizeze și să stingă incendiul.

”Misiunea a durat aproximativ 8 ore”, a declarat slt. Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

”Forțele de intervenție au evitat extinderea incendiului și propagarea acestuia la fondul forestier și la locuințele aflate în apropiere. Un echipaj de pompieri militari și 2 pompieri voluntari au rămas până dimineață la locul intervenției, pentru monitorizarea zonei”, a mai precizat oficialul ISU Neamț.

Bărbatul care a dat foc vegetației a fost amendat cu 2.500 de lei.

Citeşte şi:

Imagini adevărate! Polițiștii acuzați de soția politicianului PNL asociat cu clanurile interlope că ”Intră și ne omoară!” au vorbit în șoaptă cu copiii și s-au jucat cu câinele băiețelului

Polițist din Brașov rezumă situația din România: „Hoții de buzunare pe care-i coboram acum 20 de ani din autobuze au ajuns ”dezvoltatori imobiliari” și politicieni și râd de noi!”

Investigație Inclusiv: Caracatița medicamentelor de sute de mii de euro, vândute la negru în farmacii. Cum acționează rețeaua de trafic

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.