Mergi direct la conținut »
Un bărbat eliberat din închisoare a distrus un centru social din Buzău. Individul extrem de violent a vrut să se răzbune
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un bărbat eliberat din închisoare a distrus un centru social din Buzău. Individul extrem de violent a vrut să se răzbune

Un bărbat eliberat din închisoare a distrus un centru social din Buzău. Individul extrem de violent a vrut să se răzbune

Un bărbat eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu a distrus un centru social din Buzău. Considerat periculos și extrem de violent, individul a făcut prăpăd la cantina Fundaţiei Sfântul Sava, unde sunt hrăniți zeci de năpăstiuți ai soartei.  

De Cristina Sterian,

Ion Pecioacă, în vârstă de 59 de ani, abia fusese liberat din închisoare unde se afla după ce anul trecut a vandalizat Centrul de zi şi de noapte pentru persoane fără adăpost din subordinea Primăriei municipiului Buzău.

Văzându-se liber bărbatul a vrut să demonstreze probabil că nu și-a pierdut obieceiurile și a vandalizat cantina Fundaţiei Sfântul Sava din Buzău. Individul a vrut să se răzbune astfel pe administratorii aşezămîntului care la un moment dat l-au evacuat din cauza comportamentului său.

Într-un acces de furie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, individul a spart geamurile cantinei şi a dat foc perdelelor. Poliţia s-a sesizat în cazul bărbatului, însă preotul Milea, care are în grijă Fundaţia Sfântul Sava, nu a dorit să depună plângere împotriva sa.

„A fost la noi în centru a locuit un an de zile dar a devenit foarte violent și a trebuit să il poftim afara.  El poate face rău oricui pentru că în mintea lui crede că e mai bine la închisoare pentru că  ai un acoperiș deasupra capului și ai tot ce îți trebuie. El nu vrea să muncească, are un frate în Buzău însă nimeni nu îl primește că este foarte violent”, a declarat preotul Mihail Milea.

După fapta sa, bărbatul a fost ridicat de polițiști și dus la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca.

Același bărbat, care în trecut a fost condamnat pentru crimă, a devastat Centrul de Zi şi de Noapte pentru Persoane fără Adăpost din subordinea Primăriei Buzău. A spart geamurile instituției, a distrus rețeaua de încălzire, a devastat baia şi a rupt tot ce i-a ieşit în cale.

Mai mult decât atât, i-a amenințat pe ceilalți asistați cu bătaia. Barbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat de curând din penitenciar, în baza legii recursului compensatoriu.


Citește și Partea nevăzută a nunții lui Mutu. Interlopii Bebe Cămătaru și Iulian Bocu, zis Calu Boc, au fost printre invitați


 

Close
Închide
  Close