Pe data de 13 iunie a fost găsit într-o pădure din vestul Poloniei trupul lui Vasyl Chorny, un muncitor ucrainean în vârstă de 36 de ani.

Presa poloneză, citată de The Independent, scrie că incidentul a fost raportat abia săptămâna aceasta. Bărbatul lucra ilegal într-un atelier de tâmplărie, unde făcea sicrie. În timpul programului de muncă i s-a făcut rău, a intrat în convulsii înainte de a leșina în atelierul de dulgherie din orașul polonez Jastrzebsko Stare.

Șefa sa a preferat să-l lase acolo în loc să cheme o ambulanță să-i ofere ajutor pentru că bărbatul, la fel ca și ceilalți angajați din atelierul de tâmplărie, lucra ilegal.

Femeia a fost arestată săptămâna trecută și a fost acuzată de moartea lui Chorny. Ea poate primi până la cinci ani de închisoare dacă va fi condamnată.

 Cazul scoate la iveală vulnerabilitatea multor ucraineni care lucrează în Polonia, unde o economie în plină expansiune a atras muncitorii din Europa de Est care trăiesc în dificultate. Aproximativ 1,2 milioane de ucraineni sunt înregistrați că lucrează oficial în Polonia, dar experții în migrație cred că sute de mii de oameni ar putea lucra acolo ilegal.


Citește și: Dragnea nu e VIP în pușcărie. Fostul lider PSD și președinte al Camerei Deputaților e tratat ca un deținut de rând


d

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte
GSP.RO

Dezvăluire colosală! Cum l-a salvat pe Laurențiu Reghecampf de la moarte

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile
HOROSCOP

Horoscop 20 noiembrie 2019. Gemenii își risipesc toate îndoielile