De Răzvan Mihalașcu,

Omul s-a bucurat că se interesează cineva și de soarta familiei sale deoarece până acum s-a dezbătut intens doar despre ursul lovit de mașină și lăsat să agonizeze 18 ore pe drum.

„Tare s-au bucurat că se interesează cineva și de ei, că au urmărit toate știrile și numai de urs aveau grijă”, a scris jurnalistul independent Vlad Ursulean, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Vlad Ursulean spune că a discutat cu capul familiei Ferenț. Bărbatul a mărturisit că s-a ales cu pagube uriașe, după ce s-a ciocnit cu mașina de animalul sălbatic, sâmbătă seara, pe DN 13 A, între Sovata și Praid.

Dar ei ce-o să facă acuma, că nu-i despăgubește nimeni, au rămas fără mașina de care au nevoie în fiecare zi. Au șase copii pe care trebuie să-i plimbe de colo-colo.

Vlad Ursulean, jurnalist independent:

Jurnalistul a amintit că o fetiță de doi ani s-a aflat în mașină în momentul producerii accidentului.

A făcut atac de panică, dar s-a liniștit, acum aleargă chicotind prin curte. Doar noaptea se mai trezește țipând că ursul… ursul.

Vlad Ursulean, jurnalist independent:

Vlad Ursulean a menționat că familia bărbatului locuiește „pe deal, la marginea satului, dincolo de ei mai e doar o stână, sub asediu în fiecare noapte”. Este o zonă în care ursul coboară mai ales noaptea, iar localnicii își dau seama de pericol „după cum latră câinii”.

„Le e frică să iasă la animale, le e frică să-și lase copiii la joacă, de câțiva ani trăiesc cu frica. Cică înainte nu erau urși, dar i-a adus cineva cu duba, așa crede lumea. Aici pe deal nu e habitat bun, nu găsesc de mâncare, nici loc de hibernat n-au, toată iarna coboară în sat după hrană și-i terorizează pe oameni”, a menționat jurnalistul Vlad Ursulean.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

Bărbatul a mărturisit că în sprijinul familiei sale a venit un prieten din Ungaria care „a văzut știrile și a strâns niște forinți pentru el”.

Vă reamintim că un urs a agonizat pe șosea de sâmbătă seara după ce a fost lovit de o mașină. Animalul, grav rănit, a fost păzit de polițiști și jandarmi care nu au intervenit în această situație, iar reprezentanții Ministerului Mediului, fiind weekend, au reacționat cu întârziere.

Animalul sălbatic a fost lăsat să agonizeze aproape o zi, până să fie împușcat de vânători, pentru că autoritățile nu au reușit să ia o decizie. Din cauza intervenției defectuoase, ministrul de Interne Marcel Vela l-a demis pe prefectul din Harghita.

Reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni Zărnești, care au grijă de animale în Sanctuarul de Urși, spun că rănile animalului erau prea grave și avea prea multe fracturi.

Operațiunea de tranchilizare s-a desfășurat cu ajutorul unui doctor din partea Colegiului Medicilor Veterinari.

Cristina Lapis, președintele Asociației Milioane de Prieteni Zărnești, a spus că nimeni nu a intervenit de frica vreunui dosar penal.

foto: Facebook Vlad Ursulean

Citeşte şi:

Directorul DSVSA Harghita: „Ursul avea leziuni interne grave, care ar fi condus în scurt timp la moartea sa”. Ce spune despre acțiunea serviciilor veterinare

Ședință de urgență la Ministerul Mediului în cazul ursului lovit de mașină și lăsat să agonizeze 18 ore

Ședință de urgență la Ministerul Mediului în cazul ursului lovit de mașină și lăsat să agonizeze 18 ore

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri
HOROSCOP

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri