De Răzvan Mihalașcu,

Chiar dacă anchetatorii susțin că și-a sugrumat fiica cea mare, Bighiu nu și-a recunoscut fapta și a susținut că a fost martor la sinuciderea adolescentei, notează observator.tv.

Crima a avut loc pe 18 ianuarie în comuna Săcele din Constanța. Elena, o adolescentă de 14 ani, a fost găsită fără suflare de sora ei mai mică. Fetița de 11 ani și-a găsit în casă și tatăl care se afla în comă.

Una dintre primele ipoteze luate în calcul de anchetatori a fost că bărbatul, care are trei copii, și-ar fi injectat fiica cu o substanță folosită în agricultură și apoi a încercat să se sinucidă.

Criminaliștii susțin că au reușit să afle cum s-a întâmplat oribila faptă.

Inculpatul a încercat să susţină o versiune care să-l exonereze de răspundere penală şi şi-a construit apărarea în sensul că a fost martor la sinuciderea victimei, însă ancheta şi probele administrate au demontat situaţia relatată de acesta. El este autorul infracţiunii de omor pe care a comis-o prin sugrumare. Victima a murit prin asfixie mecanică datorată sugrumării.

Gill Julien Grigore Iacobici, procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa

În fața anchetatorilor, Costel Bighiu nu și-a recunoscut fapta.

El se apăra afirmând că a asistat la momentul în care s-a sinucis înjectându-şi o substanţă otrăvitoare şi nu a intervenit pentru că nu a avut timpul necesar.

Gill Julien Grigore Iacobici, procuror-șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa

Mai mult, anchetatorii au ajuns la concluzia că înțepăturile descoperite de medici pe corpul victimei, care veneau în sprijnul variantei potrivit căreia fata a fost otrăvită, „nu au nicio relevanţă legală, sunt superficiale, subcutanat, nu au produs niciun efect în organismul acesteia”.

Potrivit sursei citate, bărbatul şi-a injectat erbicid, după ce şi-a ucis fiica de 15 ani, dar după o zi de comă a fost arestat.

Mama Elenei, adolescenta ucisă la doar 14 ani, spune că ar fi avut un loc o ceartă între fiica ei și tată, cu o seară înainte de crimă. Bărbatul i-ar fi reproșat Elenei să stă prea mult timp pe Internet. Conflictul ar fi continuat și a doua zi și a dus la crimă, conform observator.tv.

Magistraţii Tribunalului Constanţa l-au condamnat pe Costel Bighiu la 16 ani de închisoare pentru omor. Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

sursă foto: observator.tv

Citeşte şi:

Top 10 cele mai așteptate filme ale toamnei. Nu le ratați când apar pe marile ecrane!

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”