MENIU CAUTĂ

«Baricada de la Inter» se reface azi

Distribuie

După 20 de ani,Paul Cozighian prezintă, în premieră, imaginile filmate de el în noaptea de 21 decembrie1989, în Piaţa Universităţii

Astăzi, de la ora 21.00, în faţa Hotelului Intercontinental, în cadrul unui eveniment- spectacol ce se doreşte a cinsti memoria eroilor morţi la ”Baricada de la Inter”, în noaptea de 21 decembrie 1989, regizorul Paul Cozighian va prezenta, în premieră pentru România, imaginile surprinse de el în acel loc dramatic al Revoluţiei române. De asemenea, va fi ridicată, simbolic, o nouă baricadă, la comemorare fiind invitaţi toţi bucureştenii.

La 20 de ani distanţă de la Revoluţia română, regizorul Paul Cozighian s-a hotărât să facă publice mărturiile video filmate de el, în noaptea de 21 decembrie 1989, în punctul ce s-a numit ulterior ”Baricada de la Inter”.

”Aş vrea ca toţi tinerii să afle despre sacrificiul acelor oameni, cei din urmă morţi ai ultimei nopţi la putere a lui Ceauşescu”, a declarat Paul Cozighian, stabilit din 1990 la Paris.

Au murit 49 de oameni4254-211607-11editiegeam.jpg

De asemenea, cu acest prilej, va fi ridicată simbolic o nouă baricadă, reprezentată de un camion de pe care se vor citi numele celor 49 de eroi morţi în acel loc, odată cu derularea montajului video de 30 de minute făcut din imaginile filmate de Cozighian în acea noapte dramatică.

Concomitent, în Sala Atelier a Teatrului Naţional va avea loc un spectacol muzical, cu participarea, printre alţii, a pianistului Dan Grigore, a violonistului Gabriel Croitoru şi a Corului de Copii al Radiodifuziunii, condus de Voicu Popescu, ambele evenimente fiind transmise în cadrul unui duplex tv, de postul TVR 3.

(Foto Ninel Fluşter)

Comentarii