MENIU CAUTĂ

Băsescu îşi anunţă susţinerea pentru Emil Boc, pentru un nou mandat la primăria Cluj-Napoca

Distribuie

Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, din partea PMP, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că nu exclude posibilitatea ca Emil Boc să fie candidat al PNL şi al PMP pentru un nou mandat de primar.

„Sunt unul dintre politicienii care spun că avem antidot la faptul că primarii sunt aleşi într-un singur tur. Argument: să faci alianţe din primul tur cu cel mai bine plasat. Este ca şi cum ar fi alegeri în două tururi. (…) Partidele de Opoziţie trebuie să stabilească cine este cel mai bine plasat dintre posibilii candidaţi şi pe acela să îl susţină; numai aşa poate fi dat jos PSD din hegemonia pe care o are pe primării. Deci, nu exclud posibilitatea ca Boc să fie candidat cel puţin pentru PNL şi PMP”, a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus că, pentru a nu-i crea probleme lui Emil Boc, este pentru prima dată când nu l-a sunat şi nu s-a întâlnit cu el într-o vizită la Cluj-Napoca.

„E prima dată când vin în Cluj şi nu îl deranjez pe dl Boc, exact pentru a nu crea suspiciuni faţă de el”, a completat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a fost preşedintele României care l-a numit pe Emil Boc premier, în 2008, după ce iniţial l-a nominalizat pe Theodor Stolojan, iar acesta şi-a dat demisia. Emil Boc a preluat şi şefia Partidului Democrat, de la Traian Băsescu, după ce acesta a ajuns preşedinte, dar relaţia lor s-a deteriorat în timp.


Citeşte şi:

„România europeană, în fața asaltului populist-naționalist”. Claudiu Sfătoiu, fost șef al SIE, despre mesajele electorale ale candidaților la europarlamentare din statele membre

Citește mai multe despre Emil Boc și Traian Băsescu pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Albert Ignatenko le transmite oamenilor “capacitățile de clarviziune”
Comentarii