MENIU CAUTĂ
13 Mar. 2018 18:44 , de Valentina Postelnicu

Băsescu nu se așteaptă la dezvăluiri ale lui Coldea în comisia SRI: ”Să nu se aștepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat”

Distribuie

Preşedintele PMP, senatorul Traian Băsescu, susţine că un premier sau un ofiţer de informaţii nu va devoala secrete de stat la audierea la o comisie parlamentară, ci, eventual, doar unele "lucruri ilegale, dacă le cunoaşte". ”De la un ofiţer de informaţii, de la un şef de stat, de la un prim-ministru care ar merge în faţa unei asemenea comisii să nu se aştepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat”, a spus fostul președinte, despre audierea lui Florian Coldea, în comisia pentru controlul SRI.

„Eu sunt un om realist. De la un ofiţer de informaţii, de la un şef de stat, de la un prim-ministru care ar merge în faţa unei asemenea comisii să nu se aştepte nimeni la devoalarea unor secrete de stat. La ce te poţi aştepta este dacă acel demnitar ştie lucruri ilegale. La asta te poţi aştepta. Dar la devoalarea unor secrete de stat, nu”, a afirmat marţi Băsescu la Parlament, întrebat despre deznodământul audierii lui Coldea.

Liderul PMP a făcut declarațiile după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al Partidului Mişcarea Popular, în timp ce Florian Coldea se află încă în audiere, la comisia SRI.

Întrebat dacă petrecerile private la care au participat persoane cu funcţii importante sunt secrete de stat, Băsescu a spus: „Nu. Sunt chiolhanuri. Ştiţi în ce măsură sunt secrete de stat? Sunt secrete de stat în aceeaşi măsură în care voi, aşa, din când în când, mă daţi pe mine la tv când dansez cu ţigăncile la Cireşica”.

Fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea este audiat marţi în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI.

Florian Coldea este audiat marți în comisia pentru controlul SRI. Fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații trebuia să fie audiat săptămâna trecută, însă președintele comisiei parlamentare, Claudiu Manda, a anunțat că acesta este răcit și nu poate veni.

Ulterior, au existat speculații potrivit cărora amânarea audierii are legătură cu Congresul Extraordinar al PSD care urma să aibă loc în acel week-end.

Citește și: De ce îl votează rușii pe Vladimir Putin și sunt pregătiți să-l facă cel mai longeviv președinte după Stalin

Loading...
Comentarii