Mergi direct la conținut »
„Bătaie” pe distracție la Oktoberfest Brașov. Deși prețurile nu sunt mici, sărbătoarea berii adună sute de mii de oameni. „Vin în fiecare an. N-am lipsit de la nici o ediție”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > „Bătaie” pe distracție la Oktoberfest Brașov. Deși prețurile nu sunt mici, sărbătoarea berii adună sute de mii de oameni. „Vin în fiecare an. N-am lipsit de la nici o ediție”

„Bătaie” pe distracție la Oktoberfest Brașov. Deși prețurile nu sunt mici, sărbătoarea berii adună sute de mii de oameni. „Vin în fiecare an. N-am lipsit de la nici o ediție”

În aceste zile, “berea” este cuvântul de ordine la Brașov, unde, până pe 15 septembrie, se desfășoară ediția cu numărul 11 a Oktoberfest în variantă românească. Festivalul de la poalele Tâmpei are loc înaintea “originalului” de la München și adună de la an la an tot mai mulți amatori de distracție. Cel mai fidel mușteriu al Oktoberfest-ului brașovean este un botoșănean. Bărbatul n-a lipsit de la nici o ediție a festivalului.

De Iulian Cuibar,

Mutată de trei ani dintre vechile case săsești de la poalele Tâmpei undeva spre marginea orașului, pe locul fostului Stadion Municipal, sărbătoarea berii pare ceva mai “aerisită”.

În așteptarea începerii anului universitar, un grup de studenți se relaxează la o bere

Dar și mai scumpă. Cea mai ieftină bere costă 5 lei, un pahar de 400 ml, o porție de cârnați nemțesti costă 13 lei, un mic, 4,5 lei, iar specialităţile, cum ar fi pulpă de raţă cu varză călită, ajung la 27 de lei.

400.000 de petrecăreți anul trecut

Cu toate acestea, cele două corturi uriașe, dar și “curtea” festivalului sunt pline. Nea Ion este cu soția și cu prietenii și spune că vine de la prima ediție.

“Sunt botoșănean la origini, dar am venit în Brașov de jumătate de secol, din 1971. Vin în fiecare an la Oktoberfest, nu lipsesc. Distracția este pe cinste. Chiar dacă, într-adevăr, e mai scump, asta nu se întâmplă doar aici. Se întâmplă și la piață, și acolo toate sunt mai scumpe”.

În urmă cu 10 ani, Oktoberfest-ul braşovean a avut, în cele 3 zile, 40.000 de oameni, iar anul trecut, în 11 zile de festival, aici au ajuns nu mai puţin de 400.000 de petrecăreţi. Număr care, probabil, va fi din nou atins la cea de-a 11-a ediție.

Corturile festivalului sunt pline cu amatori de distracție

Hoț pedepsit de vizitatori

Curge cu bere, dar uneori și cu scandaluri. Duminică seară, SMURD a fost chemat la Oktoberfest, după o bătaie în care doi brașoveni au “împărțit” dreptatea cu pumnul, după ce un bărbat a încercat să-i fure rucsacul unei femei.

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune
Recomandări

Pasul care ar putea împinge SUA și Israelul la acțiuni militare împotriva Iranului. Interviu cu un expert în Orientul Mijlociu, despre ”jocul periculos” din regiune

“Un bărbat în vârstă de 33 ani a suferit o plagă la piramida nazală și un traumatism cranio-facial și a fost transportat la spital de un echipaj SMURD”, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

Locurile de joacă, în vizorul OPC

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului Braşov au dat amenzi de 13.000 de lei şi au închis temporar locul de joacă din incintă.

“În ziua deschiderii Oktoberfest, echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov au verificat locul de joacă din incinta evenimentului. Au fost descoperite numeroase probleme: sisteme de alimentare electrică improvizate, lipsă împământare, elemente rupte sau deteriorate. Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 13.000 de lei şi oprirea temporară a prestării serviciilor, în cazul agenţilor economici care puneau în pericol consumatorii”, a explicat comisarul-şef Sorin Susanu.

Cea mai frecventă întrebare: De ce are loc în septembrie?

Andreea, 18 ani, Miss Oktoberfest, în centru, alături de Miss Popularitate și Miss Heidi

Numele festivalului se leagă de perioada în care a avut loc prima ediție: 12-17 octombrie 1810. Această tradiție a fost modificată din anul 1872, când s-a hotărât că în luna octombrie vremea era prea rece pentru un astfel de eveniment desfășurat în aer liber.

Close
Închide
  Close