Mergi direct la conținut »
Bătrân de 79 de ani, amendat cu 60.000 de lei pentru că își săpa cavoul cu doi muncitori
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bătrân de 79 de ani, amendat cu 60.000 de lei pentru că își săpa cavoul cu doi muncitori

Bătrân de 79 de ani, amendat cu 60.000 de lei pentru că își săpa cavoul cu doi muncitori

Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost amendat pentru că iși construia propriul cavou. Omul tocmise trei muncitori și muncea cot la cot cu ei dar nu le întocmise contracte și a încălcat legea. Cel puțin așa au apreciat inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă.

De Mihai Niculescu,

Bătrânul din comuna Săulești, satul Bibești, Gorj a primit 60.000 amendă de la inspectorii ITM, și are posibilitatea să plătească 30.000 de lei în 48 de ore. Inspectorii ITM au fost chemați în cimitir de către polițiștii din localitate, notează adevarul.ro și l-au amendat că nu le-a întocmit contracte.

Bătrânul lucra alături de persoanele pe care le tocmise să-l ajute la construcţia cavoului.

Un bărbat de 79 de ani, din comuna Săuleşti, a fost amendat cu 60.000 de lei, după ce a fost depistat folosind la construirea unui cavou în cimitirul din satul Bibeşti trei persoane fără forme legale de angajare. Controlul a fost efectuat de ITM Gorj la solicitarea IJP Gorj“, a spus Neli Matei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

Atât persoanele fizice, cât și cele juridice, trebuie să declare atunci când angajează muncitori, arată ITM.


CAMPANIE LIBERTATEA/Sindromul Italia. Copii bolnavi de dor de mamă. Poveștile care ar putea să ne ajute să înțelegem și, poate, să reparăm (VIDEO)


 

Close
Închide
  Close