Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Bătrână de 72 de ani din Oradea, reținută de DIICOT pentru că vindea droguri elevilor

Bătrână de 72 de ani din Oradea, reținută de DIICOT pentru că vindea droguri elevilor

O femeie de 72 de ani din Bihor, cunoscută sub numele de „Momo”, care vindea droguri elevilor din județ a fost reținută astăzi, alături de alte 12 persoane.

De Dragoș Tănase,

Bătrâna făcea parte dintr-o reţea care importa si vindea substanţe halucinogene din China, în contextul în care fiica sa a fost internată de trei ori pentru consum de etnobotanice, potrivit Digi 24.

Poliţiştii şi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Oradea au efectuat, astăzi, zece percheziţii în judeţul Bihor, ocazie cu care au găsit cantităţi de materie vegetală psihoactivă, ambalată atât în doze, cât şi în pungi, substanţă sub formă de cristale, pentru prizat, pastile ecstasy şi bani.

De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, cu care ar fi fost cumpărate, de pe Internet, substanţele psihoactive.

Procurorii Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, au efectuat, joi dimineaţă, zece percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bihor, într-un dosar de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, percheziţiile s-au desfăşurat la domiciliile şi reşedinţele membrilor unei grupări infracţionale, cu vârste cuprinse între 15 şi 72 de ani, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

„Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare s-au descoperit însemnate cantităţi de materie vegetală psihoactivă, ambalată atât în doze destinate vânzării către consumatorii finali, cât şi în pungi destinate aprovizionării dealerilor ce acţionau la nivel de vânzare către consumatori, substanţă sub formă de cristale (pentru prizat), pastile ecstasy şi sume de bani provenite din această activitate infracţională. De asemenea, au fost descoperite recipise care dovedesc achiziţionarea de bitcoin, cu care se achiziţionau de pe internet psihoactivele”, se precizează în comunicatul DIICOT .

Anchetatorii au descoperit şi ridicat 234 de grame de materie vegetală psihoactivă, 33 de doze conţinând materie vegetală psihoactivă, 26 de pastile extasy şi suma de 1.480 de lei provenită din activitatea infracţională.

În urma percheziţiilor, 13 persoane au fost conduse duse la sediul din Oradea al DIICOT pentru audieri. Printre ele, și bătrâna de 72 de ani.

Recent, a fost făcută o captură importantă de droguri în Marghita. Oamenii legii au ridicat aproape 1.000 de pastile de ecstasy și amfetamine, dar și cantități de cannabis și țigări de contrabandă.

Citește și:
Percheziţii în Arad la traficanţi de droguri. Patru persoane, acuzate că aduceau cannabis şi ecstasy din Olanda

Close
Închide
  Close