De Cristina Sterian,

”Pe data de 3 martie a ieșit din locul unde era autoizolat la domiciliu și s-a întâlnit cu un prieten cu care a stat de vorbă destul de mult. Este identificat, izolat la domiciliu iar DSP îi va lua probe. De asemenea, a mai intrat în contact cu o persoană care a fost izolată și testată. E vorba de o persoană care îi aducea pachete acasă”, a declarat Gabriel Avrămescu, prefectul de Galați.

Bătrânul de 72 de ani diagnosticat cu coronavirus este internat la Institutul Matei Balș din Capitală.

Septuagenarul a ajuns în România din regiunea Lombardia pe 29 februarie. A aterizat pe Aeroportul Otopeni și, pentru a ajunge acasă a luat un microbuz de la Gara de Nord.

Vineri, bărbatul a început să prezinte simptomele specifice infecției cu coronavirus. Pacientul a fost preluat și transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase. Ulterior a fost dus la Institutul Matei Balș din Capitală.

După confirmarea infecției, s-au declanșat operațiuni pentru identificarea persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact pe durata călătoriei cu microbuzul.

Autoritățile au lansat și un apel către cetățenii care au circulat pe 29 februarie cu microbuzul de pe ruta București-Urziceni-Buzău-Brăila-Galați cu plecare la ora 12 și un sfert din București.  Cursa a fost folosită de aproximativ 17 pasageri, iar eforturile pentru identificarea lor continuă și la această oră. Până acum au fost găsite 8 persoane din microbuzul respectiv, care au fost izolate la domiciliu și testate.

După confirmarea acestui caz, s-au luat măsuri speciale la Galați. Autoritățile au decis anularea tuturor spectacolelor, inclusiv cele de la Teatrul Dramatic și de la Teatrul Muzical, dar și cele de la Sala Sporturilor. Niciun alt eveniment cu public nu se va mai desfășura în perioada următoare pentru a reduce riscurile de infectare a populației.

La Galați, sunt izolați la domiciliu 680 de cetățeni iar 3 sunt internați în spital. 

Citeşte şi:

Și al patrulea om de la Ambulanță, care a intrat în contact cu bărbatul contaminat, a ieșit negativ la coronavirus

Avocatul Poporului a decis ca relațiile cu publicul să se desfășoare numai prin telefon sau poștă. Curtea de Apel Ploiești, comunicări prin e-mail

Un român care s-a întors din Italia a fost închis de familie în podul casei, de frica coronavirusului! Bărbatul a ameninţat că se sinucide

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați