MENIU CAUTĂ

BBC este investigat în Rusia pentru difuzarea de materiale teroriste

Distribuie

Rusia a lansat o investigație privind canalele tv BBC și site-urile trustului de presă britanic, acuzându-le de difuzarea unor materiale care promovează ideile unei grupări teroriste, scrie Reuters.

Ancheta din Rusia vine ca răspuns la presiunile puse de Londra pentru operaţiunile postului finanţat de Kremlin, RT, în Marea Britanie.

BBC este acuzat că a difuzat un material care propagă ideile unei grupări teroriste şi că investighează pentru a afla dacă postul britanic a încălcat legea.

„Au loc verificări pentru a aflat dacă site-urile BBC (…) respectă legea din Rusia. Până acum au fost descoperite materiale care transmit principiile ideologice ale unei grupări teroriste (citate ale teroristului al-Baghdadi)”, a informat Rusia.

„Este în desfăşurare o investigaţie pentru a afla dacă aceste materiale respectă legislaţia din Rusia”, se arată în comunicatul Organul de reglementare a comunicaţiilor din Rusia.

Drept răspuns la lansarea anchetei din Rusia, BBC a transmis că respectă în totalitate legea.


Citește și: Are bani de dat, are datorii la stat! Cu ce sumă uriașă figurează Smiley că e datornic, într-un document al ANAF Argeș


 

Citește mai multe despre BBC, Rusia și terorism pe Libertatea.

Comentarii