Mergi direct la conținut »
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-ar fi amânat vizita în România
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-ar fi amânat vizita în România

Jurnalistul Attila Somfalvi a susținut duminică seara, pe 1 iulie, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, și-a amânat vizita în România.

„Știrea a început să iasă sâmbătă seară (30 iunie – n.r.), la Israel. Acea vizită plănuită nu este anulată, ci este amânată. Se pare că premierul israelian a hotărât să amâne această vizită, pentru că ar trebui să viziteze America Centrală. Vizita în România este plănuită de multe luni”, a precizat jurnalistul. 

„Benjamin Netanyahu va veni în România, iar Guvernul Israelului și cel al României vor avea o ședință comună”, anunța – în luna mai – ministrul israelian al Turismului, Yariv Levin, într-un interviu acordat pentru TVR.

Vizita lui Benjamin Netanyahu venea în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a efectuat recent o vizită în Israel și liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că se ia în calcul varianta mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, țara noastră fiind printre puținele națiuni din lume care ar putea urma modelul Statelor Unite.

Aceasta va fi prima vizită oficială în țara noastră a premierului israelian.

FOTO – EPACitește și: Opoziția face analiza eșecului moțiunii de cenzură. Reproșuri privind lipsa unei alternative politice și noi strategii pentru toamnă


 

Close
Închide
  Close