Mergi direct la conținut »
Benjamin Netanyahu spune că România își va muta ambasada la Ierusalim chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu este de acord
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Benjamin Netanyahu spune că România își va muta ambasada la Ierusalim chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu este de acord

Benjamin Netanyahu spune că România își va muta ambasada la Ierusalim chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu este de acord

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, joi, că este sigur că România își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, în ciuda a ceea ce a spus președintele Klaus Iohannis.

„Eu nu mă implic în politica altor state. Noi le solicităm doar să accepte lucrurile așa cum sunt. Ierusalimul a fost capitala evreilor de acum cel puțin 350 de ani. Cred că președintele recunoaște ceea ce este dificil, ceea ce este evident. Binențeles că Ierusalimul este capitală și capitala (ambasada – n.r.) Statelor Unite poate că ar trebui mutată în Ierusalim și cred că și celelalte state vor urma acest model. Se va întâmpla cu România, se va întâmpla și cu alte state. Nu doar că sunt sigur, dar știu acest lucru – sunt sigur că România va lua în considerare această situație și o decizie va fi luată, astfel încât ambasada să fie mutată la Ierusalim”, a spus Benjamin Netanyahu la România TV.

Klaus Iohannis, despre efectele mutării Ambasadei din Israel la Ierusalim: „Ar anula instantaneu orice șansă a României de a fi votată membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU”, a spus șeful statului, marți, în cadrul declarației de presă comună cu președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák.

Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák a declarat în cadrul conferinței comune că decizia mutării ambasadelor din Israel este dreptul statelor membre.

Ministrul de Externe a declarat că este nevoie de un consens politic pentru mutarea ambasadei și că preşedintele Klaus Iohannis este cel care ia decizia finală.


Citește și: EXCLUSIV/ Regina blănurilor îşi prezintă regatul! Imagini în premieră din atelierul Florei Năstase! | VIDEO


 

Close
Închide
  Close